UZAVRELA ATMOSFERA

Betis osjetio pakao Kantride: Rijeku do velikog boda nosilo 10.000 vatrenih navijača

Piše: Luka BenčićObjavljeno: 03. listopad 2013. 22:51

Prvo gostovanje u sklopu Europske lige napunilo je, očekivano, Rijekin stadion na Kantridi . Oko deset tisuća gledatelja pratilo je ogled Rijeke s Betisom, a navijanje je već od prve minute bilo više nego euforično. Nakon Benkova pogotka bodrenje s tribina je intenzivirano, a navijači nisu posustali ni kada je Betis četiri minute kasnije izjednačio.

Atmosfera je bila krajnje pozitivna, ni traga onoj nabrijanoj netrpeljivosti od subote protiv Hajduka pa u prvom dijelu utakmice nije zabilježen niti jedan incident. Pedesetak navijača Betisa smjestilo se na istočnu tribinu odakle su, uz kurtoazni pljesak, bodrili svoj klub, ali ne treba ni napominjati da ih je Armada na suprotnoj strani uspješno nadglasala. Za Španjolce su pripremili koreografiju, plave i bijele papire s natpisom “Un, Dos”. Inače, igrači Betisa, kao i njihovi navijači, dva su dana uživali u Opatiji, šetali gradom i isticali ljubaznost lokalnog stanovništva.

U poslijepodnevnim satima protueksplozivne jedinice pregledavale su stadion, a strane i domaće snimateljske ekipe tražile su svoje mjesto na tartan stazi. Na stadionu je već sat vremena prije utakmice bilo preko tisuću gledatelja. Ostatak je pristizao u kolonama, dio je krenuo pješice iz središta grada, a beach bar Morski prasac ponovno je odigrao ulogu mjesta za zagrijavanje.

Osiguranje je bilo rigorozno, ali srećom nije bilo potrebe za intervencijama. Stadion je prošao i kozmetičke promjene, uglavnom na VIP tribini koja je prilagođena prema Uefinim napucima da bi smjestila snimateljske ekipe. Ukupno je 81 novinar bio akreditiran, od toga 18 stranih, a utakmicu su izravno prenosile TV postaje iz 20 zemalja. Postavljeni su i šatori za press i miks zonu za davanje izjava.

Brojni su riječki gospodarstvenici i hrvatske javne osobe došli na utakmicu. NA VIP tribini viđeni su, među ostalima, ministar sporta Željko Jovanović, predsjednik HNS-a Davor Šuker, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i bivši hrvatski izbornik Ćiro Blažević. Utakmicu je pratila i načelnica Policijske uprave primorsko-goranske Senka Šubat koja je, srećom, bez nerviranja, osim onog sportskog, mogla uživati u nogometu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 19:22