Tom Dubravec/CROPIX
MEGAMOMČAD IZ SPLITA

Tomislav Dujmović u Parku mladeži: 'Bilić i ja smo došli ganjati prvo mjesto!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. srpanj 2013. 12:28

Tomislav Dujmović je novi igrač Splita . Zagrepčanin je tako postao biti drugi kapitalac Splita u ovoljetnom prijelaznom roku , a nakon što je već ranije za Split potpisao još jedan bivši hrvatski reprezentativac Mate Bilić.

- Drago mi je da sam došao u sredinu koja je ambiciozna i ima za cilj vrh hrvatskog nogometa. Drago mi je što su u meni prepoznali figuru koja će pomoći u tom razvoju. Nisu dugo tekli pregovori, brzo smo to riješili na obostrano zadovoljstvo. Split je najveći klub u Hrvatskoj za koji sam do sada igrao. Sva tri ostala su bila pri dnu. Došli smo Mate Bilić, ja i svi ostali ovdje da se borimo za vrh. Nadam se da ćemo kvalitetnim radom i pristupom uz malo sreće ganjati prvo mjesto i Europu - kazao je prilikom predstavljanja Dujmović.

Poput Bilića koji je proteklih sezona nastupao za španjolski Sporting iz Gijona i 32-godišnji Dujmović stiže s bogatim iskustvom igranja u inozemstvu. Zadnjih godina Dujmović je igrao u Rusiji, bio je član Dinama iz Moskve koji ga je u zadnje dvije godine slao na posudbe u španjolsku Zaragozu, a zatim i prošle sezone u redove ruskog prvoligaša Mordovia Saransk koji će od ove sezone igrati u drugom rangu natjecanja. Dujmoviću je istekao ugovor s Dinamom i u Split je stigao kao slobodan igrač.

Dujmović je zvjezdane trenutke karijere imao za vrijeme igranja u ruskom Amkaru iz Perma, te potom i moskovskom Lokomotivu u koji je stigao 2009. godine kada je za vrijeme izbornika Slavena Bilića stekao i status reprezentativca. Ukupno je za Hrvatsku odigrao 19 susreta. Iskusni Dujmović trebao bi riješiti kronični problem zadnjeg veznog koji je i prošle sezone imao Split, pogotovo što je na pripremama u Austriji ozljedu koja ga je prošle polusezone izbacila iz kadra obnovio Ante Vitaić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 17:29