Tom Dubravec / CROPIX
PRIPREME U AUSTRIJI

RNK Split u austrijskom Stegersbachu poražen od ukrajinskog Dnjipra

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 26. lipanj 2013. 23:08

RNK Split je u svojoj prvoj pripremnoj utakmici u austrijskom Stegersbachu poražen od vrlo jake momčadi Dnipra. Dvije momčadi koje je trener Stanko Mršić izveo na teren pokazale su i dva različita lica. U prvom poluvremenu Split je bio ravnopravan protivnik Ukrajincima, uspjeli su "crveni" doći do vodstva preko Kvesića, no u nastavku je Dnipro preuzeo dominaciju na terenu što je rezultiralo s dva pogotka Nikole Kalinća koji je Dnipru donio pobjedu u ovoj utakmici

Ekipa koju je trener Stanko Mršić poslao na terenu u prvom poluvremenu bez respekta je ušla u nadigravanje s nogometašima Dnipra koje vodi španjolski stručnjak Juande Ramos. Već u 7. minuti splitovci su imali lijepu priliku nakon što se Glavina priključio napadu i lijepo prošao dvojicu igrača, međutim zaustavljen je prekršajem na rubu kaznenog prostora. Da je prošao bilo bi vrlo opasno za gol Ukrajinaca jer je usamljeni Baraban već bio spreman na udarac s desetak metara. Hrabri pristup "crvenih" zato se isplatio u 16. minuti susreta kada duga dolazi do Vojnovića na desnu stranu kaznenog prostora, on tuče iz prve u pokušaju da svlada malo istrčalog vratara Boyka, no lopta se odbija od bloka do Kvesića koji preciznim udarcem s 15 metara pogađa desni kut Dniprovog vratara za vodstvo Splita 1-0.

Nakon vodećeg zgoditka "crveni" su nastavili sa svojom igrom, bez povlačenja, pa je novu priliku imao Paracki u 21. minuti, otvorio mu se čisti šut, potegao je s dvadesetak metara, no lopta je otišla malo preko gola.

Dnipro je do prve prave prilike došao tek u 29. minuti, Strnić odlično ubacio s lijeve strane, točno na glavu Selezneva čiji udarac s pet metara odlazi preko gola.

U posljednjih petnaest minuta nogometaši Dnipra napravili su pritisak pokušavajući doći do izjendačjujćeg pogotka, međutim nisu uspjeli doći u ozbiljniju šansu pa se na odmor otišlo s minimalnim vodstvom "crvenih".

U nastavku je trener Mršić na teren poslao potopno novu momčad, dok je Ramos promijenio šestoricu igrača iz početne postave. U igru je ušao i Nikola Kalinić koji je anulirao vodstvo Splita dvije minute nakon što je lopta krenula s centra. Sjajna lopta s desne strane pogodila je hrvatskog napadača koji glavom s pet metara pogađa pored Splitovog vratara Sunare za izjednačenje rezultata.

Splitovce je očigledno šokirao primljeni pogodak na samom početku nastavka zbog čega su, očito nesvjesno, u potpunosti prepustili igru Ukrajincima. Kazna je stigla u 75. minuti kada Dnipro dolazi do preokreta. Akciju je na lijevom krilu najbolji igrač Dnipra Konoplianka, dodao je do Zozulye koji se ogradio leđima u šesnaestercu, proslijedio loptu do Kalinića, a ovaj s pet metara lakoćom pogađa pokraj "crvenih" za 2-1.

Do kraja susreta igrači Dnipra stvorili su još nekolik izglednih situacija, no obrana Splita uspjela je spriječiti njihove pokušaje tako da se rezultat nije mijenjao.

RNK Split - Dnipro 1:2

Stegersbach,tereni SV Ollersdorfa

Gledatelja: 100

Strijelci: Kvesić, Kalinić (2)

SPLIT prvo poluvrijeme: Zagorac, Radotić, Radeljić, Glumac, Paracki, Pehar, Belle, Kvesić, Baraban, Vojnović.

SPLIT drugo poluvrijeme: Sunara, Ibriks, Vrgoč, Galović, Rugašević, Majstorović, Tokić, Erceg, Mršić, Tomašević, Roce.

DNIPRO: Boyko (od 45. Vartsaba), Kulakov (od 45. Kankava), Mazuch (od 45. Kalakhidze), Cheberyachko, Strinić (od 45. Konoplianka), Kravchenko, Shakkov, Giuliano, Oleynik, Seleznev (od 45. Zozulya), Mathens (od 45. Kalinić).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 15:32