PRIJATELJSKI SUSRET

Slavlje za RNK Split: Vojnović i Majstorović potopili Mađare u Austriji

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 02. srpanj 2013. 23:40

U posljednjoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Austriji nogometaši Splita danas su svladali momčad mađarskog prvoligaša Haladasa rezultatom 2:1. Momčad trenera Stanka Mršića već se u petoj minuti susreta našla u rezultatskom zaostatku nakon što je vratar Sunara odbio loptu poslije ubačaja Halmosija, a Gjurjan posremio loptu u mrežu. U na trenutku vrlo nervoznom i grubom susretu Splićani su se vrlo brzo pribrali. Kao i dan ranije protiv iranskog Sepahana (1:0) i protiv mađarskog sastava Split je zabio nakon pola sata igre, a strijelac za izjednačenje bio je Vojnović poslije povratne lopte Tokića s desne strane.

Već nakon 11 minuta igre u nastavku susreta 'crveni' su došli do potpunog preokreta, sretno i spretno. Majstorović je s 25 metara pokušao ubaciti loptu pred vrata koja je imala neobičnu putanju, prevarila je vratara mađarskog sastava i od stative završila u mreži.

Dvadesetak minuta prije kraja susreta najveću priliku Haladasa za izjednačenje propustio je Rado, dok je Kvesić nekon efektnog gola Sepahanu još jednom bio blizu atraktivnog pogotka. Split je nastupio u sljedećem sastavu: Sunara (od 45. Višić), Majstorović, Galović, Radeljić (od 40. Vrgoč), Tomašević, Pehar (od 45. Paracki), Hajder, Tokić (od 69. Erceg), Zulim (od 55. Kvesić), Vojnović (od 77. Mršić), Bilić (od 55. Roce). Uglavnom je u startnoj postavi bila riječ o igračima koji su u prethodnim susretima imali manju minutažu.

Četvrta je ovo pobjeda Splita u pet prijateljskih susreta tijekom priprema u Austriji, a jedini poraz bio je u susretu protiv ukrajinskog Dnjipra (1:2). Nakon susreta protiv Haladasa Splitova ekspedicija krenula je natrag put grada pod Marjanom gdje će nastaviti pripreme za početak sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 18:05