Željko Hajdinjak / Cropix
LOVREN & PERIŠIĆ

'Svladamo li Maltu i Izrael, onda smo jako blizu EP-a. Mi to možemo i moramo'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. kolovoz 2011. 11:30

Dejan Lovren i Ivan Perišić među prvima su se odazvali Slavenu Biliću. Obojica još u filmu Lige prvaka, klupskih iskušenja koja ih čekaju.

- Drago mi je što smo izvukli Dinamo, što je takva skupina, očekuju nas spektakularne utakmice - kazao je Lovren dodajući kako mu neće biti teško istrčati na maksimirski travnjak u “krivom” dresu.

- Ne, sigurno mi to neće predstavljati problem. Zapravo, rekao bih da je za mene ispunjenje sna što imam priliku nastupati u Ligi prvaka, pa još uz to u renomiranom klubu kao što je Lyon. Naravno, žao mi je što s Dinamom nisam uspio u tome, ali susret Lyona i Dinama samo je nogometna utakmica i tako je shvaćam.

Ne dvoji čije su šanse veće...

- Nadam se prolasku skupine, to je naš objektivan cilj, dakle da budemo među dva najbolja sastava.

Ima li kakvu poruku za negdašnje suigrače iz modrog tabora, Kelavu i Badelja s kojima se ovih dana druži u Supetru?

- Sigurno će im biti teško, pogotovo protiv Reala, ne igraju Madriđani svaki dan u Maksimiru. No, u nogometu je sve moguće, želim im svaku sreću. Nama je ipak lakše, Lyon već se navikao na susrete s Kraljevskim klubom.

Perišić je novak u njemačkom prvaku Borussiji Dortmund.

- Na početku priprema bilo mi je teško, ritam bundesligaša nešto je drugo od Cluba Bruggea. Evidentna je razlika između dva kluba, ovo je drugi svijet, bolji su uvjeti, organizacija i igrači. Ali, sad sam se navikao i sve je OK.

U Ligi prvaka svakako ih čeka lakši posao nego Zagrepčane.

- Dobili smo zgodnu grupu, s Arsenalom kao nositeljem, tu su Marseille i Olympiacos, ako budemo pravi sigurno prolazimo.

Malo se na Braču dosad pričalo o Malti. Pa što bi se i moglo kazati o reprezentaciji protiv koje svaki suparnik u kvalifikacijama za EP ima imperativ trijumfa. Njihova imena ne lede krv u žilama, za njima, na gostovanjima klinci ne trče zbog autograma, ali Grcima su do dubokoj sudačkoj nadoknadi držali omču oko vrata. I to se niti jednog trenutka ne smije zaboraviti.

Lovren kaže:

- Ne smijemo ih podcijeniti, oni znaju biti neugodni. Posebice što će tamo zbog klimatskih uvjeta biti teško igrati. Jasno da očekujem tri boda, sve ostalo bi bilo razočaravajuće. Ako svladamo njih i Izrael, onda smo jako blizu Europskog prvenstva. Mi to možemo i moramo.

Lovren je blizu poziciji u startnih 11, a izostankom Kranjčara i Iličevića i Perišić u rukama drži mnogo bolje karte.

- Sigurno da ne želim mjesto u početnoj postaviti dobiti zbog nečije ozljede, ali ako mi se pruži šansa znam što mi je činiti. U petak idemo što prije zabiti gol i onda će voda krenuti na naš mlin - zaključio je Perišić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 02:32