Vladimir Dugandžić/CROPIX
AKCIJA MALTA I IZRAEL

Slaven Bilić okupio igrače: 'Oduševljen sam Klasnićem, nikad nije bio spremniji i bolji'

Malo me brine ozljeda Kranjčara, ali prema prvim informacijama nije ništa strašno. Niko će doći i obaviti pregled u Šibeniku... - rekao je izbornik Slaven Bilić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. kolovoz 2011. 20:40

Slaven Bilić okupio je reprezentaciju u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani uoči kvalifikacijskih utakmica protiv Malte i Izraela. Naravno, zbog klupskih obveza u Dalmaciju je stigao samo dio reprezentacije, glavnina igrača stići će tijekom ponedjeljka direktno na Brač. Zanimljivo, na uvodnoj pressici najmanje se pričalo o predstojećim dvobojima.

- Nemamo previše treninga, ali sasvim dovoljno da se spremimo za Maltu o kojoj jedino razmišljamo. A nakon toga doći će na red Izrael. Na papiru smo od Malte bolji sigurno, ali ove obje utakmice su opasne i morat ćemo biti na visokoj razini. Istina je da su bodovi pred nama, na pladnju, no nitko nam ih neće pokloniti. Jednostavno, moramo dati svoj maksimum i uzeti ih - zaključio je Bilić koji je tijekom popodneva pogledao utakmicu Tottenham - Manchester City (1-5).

- Vidjeli ste i danas da je Modrić bio ponajbolji igrač Spursa, ali Tottenham ipak ne može parirati ovakvom Cityju. Malo me brine ozljeda Kranjčara, ali prema prvim informacijama nije ništa strašno. Niko će doći i obaviti pregled u Šibeniku...

Kad smo već kod Premiershipa, u oči bode golgeterska forma Ivana Klasnića.

- To je jedan novi Klasnić, to će potvrditi i on. Nisu u pitanju samo golovi, on uvijek najbrže i najtočnije reagira pred protivničkim golom, ali sad igra na način koji dugo nije radio. To je i drugačija fizionomija njegove figure, on je spreman i dobar, kad je takav onda nitko sretniji od mene.

Ono što zabrinjava jest status Josipa Šimunića. Njegov odlazak iz Hoffenheima počinje nalikovati na sapunicu...

- Ovo traje predugo. Ipak, on je profesionalac, profesor nogometa, ali predugo nije igrao što se na nekim utakmicama u Parizu ili protiv Gruzije nije osjetilo ili se malo primijetilo. S njim smo u stalnoj komunikaciji, vjerujemo da će ga ova situacija dodatno motivirati. Mi ćemo u sljedećim danima sami procijeniti koliko je on spreman.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 11:21