OKUPLJANJE VATRENIH

Šimunić sletio u Split: Nemam komentara. Sve bi se trebalo riješiti u iduća tri dana!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 28. kolovoz 2011. 14:48

Stoper njemačkog Hoffenheima Josip Šimunić među prvima je stigao na okupljanje nogometne reprezentacije Hrvatske u Split uoči priprema na Braču za kvalifikacijske susrete s Maltom i Izraelom, no i dalje je ostavio potpuno otvorenim pitanje imena kluba u kojem će nastaviti karijeru odbijajući svaki razgovor na tu temu, prenosi Slobodna dalmacija.

Hajduk, Dinamo, ostanak u Njemačkoj? Sve opcije još su u igri.

Točno u 11 sati kako je i bilo predviđeno zrakoplovom Croatia Airlinesa Šimunić je iz Frankfurta sletio u Split nakon što je jučer njegov Hoffenheim na svom travnjaku poražen od Werdera (1:2).

Zajedno sa Šimunićem istim letom u Split su stigle i njegove reprezentativne kolege stoper Dejan Lovren iz francuskog Lyona te veznjak Ivo Iličević iz njemaćkog Kaiserslauterna. Čim se Šimunić nakon što je pokupio svoju prtljagu pojavio u glavnom dijelu zračne luke u Resniku, znakovito točno ispred natpisa ‘dolasci’, domaći dio putnika i osoblja u zračnoj luci brzo ga je prepoznao.

Evo Šimunića došaptavalo se, gurkalo laktovima, ali onako u stilu neobadavanja ‘vidin te-ne vidin te’. Ipak je ovo Split gdje se ni najvećim sportskim veličinama ne da gušta da ih se prepoznaje na ulici i da im se daje do znanja da su ‘face’, pa ni teško neuočljivom 195 centimetara visokom Šimuniću.

Međutim kada je Hajduk u pitanju sva pravila, pa i ona nepisana, padaju u vodu.

- Ajde Joe potpiši više za Hajduk! Nije u šoldima sve - čuo se povik jednog mladića na u nedjeljno jutro polupopunjenoj zračnoj luci na kojoj se vidi kako turistička sezona više nije u najžešćem jeku.

Međutim Šimunić nije bio raspoložen za razgovore po pitanju dolaska na Poljud, odnosno drugih opcija koje su pred njim. Prtljagu je spremio u vozilo koje je njega, suigrače i masera Thomasa Sennewalda čekalo odmah ispred ulaza u zračnu luku. Tek je na naš upit kratko odgovorio.

- Ništa, ništa. Nemam vam nažalost zaista ništa za reći - rekao je Šimunić koji nije bio od velike priče, kao da mu se žurilo na okupljanje reprezentacije u hotel Le Meridien Lav u Podstrani koje je bilo tek u poslijepodnevnim satima.

Na pitanje kada će se onda znati više, odnosno kada će moći kazati više Šimunić je sada već iz automobila u koji je ekspresno uskočio opet vagao riječi.

- Više ću moći reći za tri dana, tada bi se sve trebalo znati - rekao je Šimunić, a opet nije kazao ništa jer prijelazni rok ionako završava u srijedu 31. kolovoza.

Djelovao je Šimunić umorno i ne odveć raspoloženo, ne samo od puta i vrućine, kao da mu je glava u balunu. Činilo se kao da ga je zaista pogodilo što se našao kao predmet nadmetanja dva najveća hrvatska kluba Hajduka i Dinama.

Neravnopravnog nadmetanja u kojem i Hajduk i Dinamov Zdravko Mamić tvrde kako je Šimunić njihov, a za se kako bude li više financijski aspekt utjecao na odluku Dinamo ispred ‘bijelih’ jer je spreman iskrcati možda čak i više od milijun eura po sezoni za trogodišnji ugovor s čime se Hajduk ne može nositi.

Igrač pak uporno ne odbacuje ni mogućnost ostanka u Bundesligi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 14:58