Josip Drmić

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
PRVI TOPNIK HNL-a

‘Svašta mi se vrti po glavi! Nastavimo li ovako, nećemo dobro prolaziti, a na Maksimiru će biti spektakl‘

‘Kad sam vidio da će biti penal za Slaven, nisam mogao vjerovati da nam se to događa‘, kaže Drmić.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 30. studeni 2021. 20:49

I u Koprivnici je napadač Rijeke Josip Drmić nastavio svoju golgetersku seriju, postigao je u gustoj magli drugi pogodak za svoju momčad u 2:1 pobjedi protiv Slavena Belupa. Bio je to njegov već 13. prvenstveni zgoditak ove sezone, pogodak kojim je učvrstio vodeću poziciju na popisu najboljih strijelaca Prve HNL.

Rijeka se tako vratila na pobjedonosnu stazu i “puše za vrat” vodećem Osijeku, ali Drmić svejedno nije bio prezadovoljan...

- Pobjeda je, dakako, iznimno važna, ali treba istaknuti da nas je i sreća pomazila, naš je vratar Zlomislić obranio kazneni udarac pet minuta prije kraja dvoboja. Općenito, nismo odigrali dobru utakmicu, bilo je to ispod naših očekivanja i objektivnih mogućnosti, stoga moramo biti vrlo samokritični i analizirati sve što se događalo jer, nastavimo li ovako, nećemo dobro prolaziti u okršajima s boljim momčadima nego što je Slaven Belupo - rekao je Drmić.

Ljutit i nervozan

Što vam je prolazilo kroz glavu kad je potkraj koprivničke utakmice dosuđen kazneni udarac za domaćina?

- Bio sam ljutit i nervozan, nisam mogao vjerovati da nam se to opet događa! Toliko mnogo pogrešaka radimo, ne samo na ovoj utakmici, ne smijemo to raditi želimo li se boriti za naslov. Moramo sve to poboljšati, ovaj put nas je kazna zaobišla zahvaljujući sjajnom Zlomisliću, ali neće uvijek ni naš vratar moći ispravljati te pogreške.

Što ste rekli svom vrataru nakon utakmice?

- Čestitao sam mu, donio nam je vrijedne bodove. I to nam mnogo znači, sjajno je kad znate da se nakon svega možete osloniti na svoga vratara. Sretan sam zbog njega, mlad je vratar, skuplja iskustvo i ovakve obrane mnogo znače za njegovu karijeru. Ali, treba ovako i nastaviti, najvažniji je kontinuitet, u svakoj se utakmici svi mi moramo potvrđivati. Jer, lijepo je biti junak u jednoj utakmici, ali moramo biti junaci kroz cijelu sezonu.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Prepuni talenta

Novim ste pogotkom nastavili svoj sjajni golgeterski učinak, zabili ste ukupno 14 pogodaka ove sezone, od toga 13 u Prvoj HNL...

- Moglo je biti i više, nisu mi priznati neki zgodici, VAR mi baš i nije bio “prijatelj”. U Koprivnici sam iskoristio jedinu šansu koju sam imao i moram biti sretan zbog toga, taj je pogodak bio vrijedan pobjede. Ali, ponovit ću, kao momčad moramo biti bolji, nemoguće je da kao prvi napadač budem samo u jednoj pravoj prilici za pogodak u 90 minuta igre! Svašta mi se vrti po glavi, stalno se pitam zašto ne igramo bolje? Jer, ova je momčad prepuna talenta, imamo niz dobrih igrača, ali igre su nam ispod željene razine i objektivnog potencijala. Znam da možemo biti bolji i želim to isprovocirati, ne smijemo se zadovoljavati spoznajom da smo pobijedili, a igra je bila lošija od očekivane. I zato sam tako kritičan, vjerujem da ova momčad može potvrditi svoj nemali potencijal.

Već u srijedu, u četvrtfinalnom kup-dvoboju protiv Dinama u Zagrebu, trebat će vam znatno bolje izdanje nego što je bilo u Koprivnici...

- Naravno! Definitivno je tako. Utakmica protiv Dinama svakako nam je najveći mogući motiv i vjerujem da ćemo dobro odigrati i ponuditi svoje pravo, najbolje lice. Maksimirski će okršaj biti posve drukčiji od ovoga u Koprivnici, igrat ćemo na odličnom terenu, uz glasnu publiku, sučelit će se dvije momčadi koje teže nadigravanju, neće biti “parkiranih autobusa” ispred kaznenih prostora. Nama odgovara otvorena igra, kao i Dinamu, stoga treba očekivati dobar nogomet, prepun lijepih, tehničkih poteza, bez nabijanja lopte i destrukcije igre.

Odigrali ste dvije sjajne prvenstvene utakmice s Dinamom, postignuto je ukupno 12 pogodaka, oba su dvoboja okončana 3:3 rezultatima.

Moramo biti pravi

Možemo li u srijedu u Maksimiru očekivati još jedan vatrometni okršaj?

- Nadam se da će to opet biti spektakl na europskoj razini, takve su nam bile i spomenute dvije prvenstvene utakmice. Zabio sam, od naših šest, tri pogotka Dinamu, želio bih da se nastavi ta moja dobra golgeterska forma, ali važnije će od svega biti da kao momčad odigramo pravu utakmicu. Nadam se da smo izvukli pouke iz derbija na Rujevici, vodili smo 3:0 nakon prvih 45 minuta, no pokazalo se da to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv takvoga diva kakav je Dinamo, koji se vratio u igru, izjednačio i uzeo bod. Dakle, moramo dati svoj maksimum od prve do zadnje sekunde, moramo potrošiti i posljednji atom snage protiv tako jakog i izvrsnog Dinama - smatra Drmić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 08:42