ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
NA RUBU REGULARNOSTI

VIDEO: Rijeka slavi, Slaven promašio penal za remi! Pogledajte kako je Krstanović u magli zabio svom vrataru

Rijeka je u 17. kolu HNL-a kao gost svladala Slaven Belupo s 2:1 i zauzela drugo mjesto na tablici
Piše: Goran Čičin-Mašansker/SNObjavljeno: 27. studeni 2021. 19:05

SLAVEN BELUPO - RIJEKA 1:2 (Caimacov 74' / Krstanović 51' ag., Drmić 71')

SLAVEN BELUPO (4-3-1-2): Čović – Božić, Van Bruggen, Soldo (od 60. Laušić) – Bosec, Marina (od 88. Zirdum), Caimacov, Utin – Glavčić (od 79. Brković), Zvonarek (od 79. Hadžić) – Krstanović (od 60. Zapata)

RIJEKA (3-4-1-2): Zlomislić – Tomečak, Velkovski, Smolčić, Vukčević – Gnezda Čerin, Selahi – Murić (od 72. Vučkić), Pavičić (od 72. Lepinjica), Abass (od 61. Bušnja) – Drmić (od 89. Galović)

KOPRIVNICA - Gradski stadion „Ivan Kušek Apaš”. Gledatelja: 399. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo)


Rijeka je upisala važnu pobjedu na zahtjevnom gostovanju u Koprivnici. Utakmica je odigrana po gustoj magli, a mogla je imati i drugačiji epilog da je Hadžić u završnici pogodio za domaćina s bijele točke.

Utakmicu je s dvije zapažene akcije otvorio 16-godišnji Slavenov dragulj Lovro Zvonarek, od ljeta član Bayerna. Potom je u 15. minuti Zvonarek oduzeo loptu i poslužio Krstanovića kojeg je zaustavila gostujuća obrana. U nastavku akcije Utin je ubacio pred gol za Zvonareka, koji je pokušao akrobatskim udarcem svladati Zlomislića, no nije uspio zahvatiti loptu.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Rijeka je teško probijala zgusnutu obrambenu formaciju Farmaceuta, koji su se branili u sustavu 5-4-1. Jedna od rijetkih prilika za goste s Rujevice dogodila se u 18. minuti. Murić je lukavo pronašao Tomečaka, čiju je povratnu loptu Soldo izbacio u korner.

Nigerijac Utin je u 20. minuti opet bio opasan po lijevoj strani, poslao je prizemnu loptu u kazneni prostor, no Velkovski ju je izbacio u korner. Iz kuta je ubacio Caimacov, lopta je došla do Marine koji je pokušao dvaput, glavom i nogom, ali je obranio Zlomislić. Opet Slaven napada u 23. minuti preko Caimacova koji je pronašao Krstanovića, ali udarac iskusnog napadača odlazi pokraj okvira vratiju. Kombinacija Utina i Zvonareka u 29. minuti, lopta je došla do Krstanovića koji nije uspio zaprijetiti Zlomisliću.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Sve je gušća bila koprivnička magla. Igrači na terenu vjerojatno su bolje mogli vidjeti što se događa, no ne baš brojnim gledateljima je postajalo sve teže pratiti zbivanja na travnjaku Apaša.

Još jednom Rijeka je nakon pola sata igre prošla po lijevoj strani, Drmić je ubacio, a Pavičić je malo zakasnio na loptu na četiri metra od gola, malo mu je zasmetao i Božić.

Slaven je u 35. minuti zaprijetio preko Boseca, koji je s 15 metara tukao lijevom nogom, a lopta je otišla malo pokraj vratnice. Glavčić je u 37. minuti lukavo uposlio Krstanovića, čije je namjere spriječio Smolčić.

Početkom nastavka Rijeka je došla u vodstvo, i to zahvaljujući najboljem napadaču suparničke momčadi. Nakon kornera kojeg je izveo Murić Krstanović je pokušao spriječiti Smolčića, ali je nes(p)retno matirao vlastitog vratara Čovića. Tomićeva je ekipa tako povela, a da nije uputila udarac u okvir domaćih vratiju.

Odmah nakon toga prilika za Slaven, tukao je Zvonarek dvaput, prvi put obranio je Zlomislić, potom je blokirala riječka obrana. Pokušao je potom i Glavčić, vratar Rijeke nije se dao iznenaditi.

Nije više Zoran Zekić imao što čekati, morao se malo otvoriti i krenuti po izjednačenje. Ubacio je u igru Zapatu i Laušića umjesto Krstanovića i Solde, a prvi je zaprijetio Laušić u 65. minuti, ali je Velkovski blokirao njegov udarac.

Farmaceuti su u nastavku dosta imali loptu u nogama, ali nisu uspijevali ozbiljnije zaprijetiti suparničkim vratima. Rijeka je u 70. minuti povećala prednost, drugu asistenciju upisao je odlični Robert Murić, a Josip Drmić glavom je zabio svoj 13. prvenstveni pogodak ove sezone. Zekić je nakon svega zaradio žuti karton zbog prigovora, smatrao je da je prije pogotka Rijekin igrač napravio prekršaj na Caimacovu.

Činilo se da je tu sve riješeno, ali ubrzo je Slaven vratio nadu. Prekrasan gol zabio je moldavski veznjak Michal Caimacov, s dvadesetak metara pogodio je rašlje. Ubrzo je Zekić ubacio Brkovića i Hadžića kao nove ofenzivne adute, no prilika je bila na drugoj strani. Opet korner, Čerin ubacuje, a Smolčić glavom šalje loptu malo pokraj gola.

A onda u 85. minuti kazneni udarac za domaće. Nedim Hadžić je izborio loptu na rubu kaznenog prostora i uputio udarac, a lopta je u ruku pogodila kapetana Rijeke Smolčića. Mladi BiH napadač odlučio je sam pucati s bijele točke, ali za Slaven bolje da nije, jer je Martin Zlomislić obranio njegov slab udarac koji je išao u donji desni kut.

U 90. minuti Čović brani zicer Vučkiću, a Slavenov ho-ruk u završnim minutama nije urodio plodom, Riječani se kući vraćaju sa sva tri boda...


KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

90' - Šansa za Rijeku! Vučkić nije uspio svladati Čovića, ovaj je put vratar Slavena izašao kao pobjednik.

89' - Kod Farmaceuta izlazi Marina, zamijenit će ga Matko Zirdum. Trener Riječana Goran Tomić iz igre vadi strijelca Drmića, ulazi Nino Galović.

86' - I NIŠTA OD GOLA! Nevjerojatno loše izveo je Nedim Hadžić najstrožu kaznu, uzeo je kratak zalet i pročitao ga je sjajni Martin Zlomislić! Doslovno je loptu uhvatio u ruke i spriječio izjednačenje Farmaceuta!

85' - JEDANAESTERAC ZA SLAVEN BELUPO! Hadžić se dočepao lopte u jednoj klasičnoj gužvi u šesnaestercu i gađao po golu, a Smolčić nehotice to zaustavio rukom! Sudac Lovrić odmah je pokazao na bijelu točku...

79' - Mijenja opet Zoran Zekić. Ulaze Arijan Brković i Nedim Hadžić umjesto Nemanje Glavčića i Lovre Zvonareka.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

81' - Šansa za Rijeku! Smolčić nakon kornera gađa glavom i prolazi to malo pored druge vratnice!

​74' - GOOOL! Evo odgovora Farmaceuta! Caimacov se ekspresno osvetio za onaj eventualni prekršaj kod prethodnog gola... Pod pritiskom Nemanje Glavčića gubi loptu Gnezda Čerin, a krade je Caimacov i potom prekrasnom parabolom s oko 25 metara šalje loptu pod gredu! Zlomislić tu ništa nije mogao i sada je 1:2 u Koprivnici.

72' - Novi set promjena. Izlaze Murić i Pavičić, u igru će Haris Vučkić i Ivan Lepinjica.

71' - GOOOL! Murić je lijepo probio desni bok i desnicom ubacio za Josipa Drmića koji glavom zabija svoj 13. ovosezonski pogodak u HNL-u! Pritom je trener Zoran Zekić dobio žuti karton, prosvjedovao je zbog potencijalnog prekršaja na Caimacovu u toj akciji za kojeg je sudac Lovrić procijenio da ga nije bilo.

65' - Nova šansa za Slaven! Marina krade jednu loptu koja dolazi do Laušića, a njegov udarac s dvadesetak metara uspijeva blokirati Velkovski!

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

60' - Evo i prvih promjena. Kod Farmaceuta će u igru Marin Laušić i Hansel Zapata, izlaze Soldo i Krstanović. U momčadi Rijeke u igru ulazi Denis Bušnja umjesto Abassa.

55' - Šansa za Slaven! Glavčić je sjajnim udarcem pokušao iznenaditi Zlomislića, no spreman je vratar Rijeke i za ovaj lukavi udarac iz okreta s desetak metara...

51' - GOOOL! Murić je ubacio iz kornera, a čini se da je Krstanović glavom to pospremio u vlastitu mrežu... Rijeka u Koprivnici vodi 1:0!

46' - Vraćamo se u Koprivnicu. ​Sastavi su ostali nepromijenjeni.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Bez većih uzbuđenja u Koprivnici. Momčadi kao da su se odlučili ne ulaziti u nepotreban rizik i vrebati eventualne suparničke pogreške. Gusta magla remeti vidljivost i uvjeti su za igru sve teži.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

45' - Neće biti sudačke nadoknade i sudac Lovrić šalje igrače na predah.

40' - Napokon i Rijeka pokazuje zube... Drmić je oštro ubacio, no Pavičić do te lopte nije stigao jer je na vrijeme reagirala domaća obrana. Vidljivost je vrlo, vrlo smanjena u Koprivnici i moglo bi se reći da su uvjeti na rubu regularnosti.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

35' - Evo prve veće prigode! Bosec si je otvorio prostor za udarac, Vukčević ga nije dobro zatvorio i opalio je veznjak Farmaceuta malo pored gola! Ispružio se Zlomislić na vratima, ali ništa ne bi mogao da je ovaj udarac išao u okvir...

30' - Magla je sve gušća, utakmica sve monotonija. Igrači kao da su se odlučili utopiti u tom sivilu atmosferskih prilika.

25' - I dalje traje rovoska bitka na sredini terena. Rijeka ima 60 % posjeda lopte, ali i nula udaraca na suparnički gol. Ne u okvir, nego na gol.

21' - Nova šansa za Slaven! Marina je dvaput zaprijetio, ali Zlomislić se nije dao iznenaditi.

15' - Prva dobra akcija Farmaceuta. Dobro su kombinirali Zvonarek i Krstanović, a njihov je pokušaj blokirao Smolčić. U nastavku je Utin tražio Zvonareka, ali brži je bio Zlomislić.

10' - Nema konkretnijih prilika u početnome dijelu susreta. Gusta magla prekriva teren i otežava vidljivost. Zasad obje momčadi strpljivo kombiniraju i igraju s minimalnim rizikom.

17.05: Počeo je susret u Koprivnici. Glavni je sudac Zdenko Lovrić iz Đakova.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix


17.00: Uoči početka utakmice održana je minuta šutnje za bivšeg igrača i djelatnika Slavena Belupa Branka Jurišu, a gostujuću momčad u hladnoj subotnjoj večeri na Apašu bodri njihova Armada.

16.00: Nakon što je poentirao dva kola zaredom (Hajduk, Gorica) i debitirao za mladu reprezentaciju Hrvatske, mladi ofenzivac Slavena Belupa Marin Laušić završio je na klupi. Trener Zoran Zekić procijenio je kako će mu protiv Rijeke više koristiti neki drugi igrači, a u pokušaju prilagodbe na suparnika stavio je i trojicu stopera u zadnju liniju. Rijeka je pak u Podravinu stigla bez ozlijeđenog Krešića i suspendiranog Ampema, dok Galović još nije potpuno spreman, pa se trener Goran Tomić odlučio na formaciju s četvoricom otraga.

(Goran Čičin-Mašansker)


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 09:07