Sibenik, 170410.Nogometna utakmica 26. kola HNL-a izmedju NK Sibenik i NK Hajduk.Na fotografiji: Danijel Subasic.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX
100. NASTUP U BIJELOM

Subašić: Fali nam mangup - netko tko će pritiskati suce, 'kačiti' se sa suparnicima

'Osvojio sam Kup, igrao Europsku ligu, došao do reprezentacije Hrvatske, ali nisam uzeo naslov prvaka. Sa svim ostalim sam zadovoljan, ali taj naslov prvaka sanjam'
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. ožujak 2011. 19:45

U 100. godini Hajduka slavi Subašić 100. nastup za Bijele. I to gdje, baš u svom Zadru. Bolje nije moglo, barem što se svečarskog segmenta tiče?

- Dobro zvuči, sve se idealno poklopilo. Ali nije vrijeme od velike fešte. Trebamo dobiti utakmicu, pa ću se onda sjetiti svečanog trenutka. Imat ću razloga po dobrome pamtiti susret u Zadru - poručio je 26-godišnji čuvar mreže Splićana.

Ostao je Subašić neocijenjen na proljetnoj premijeri. Nije imamo nikakvog posla u dvoboju s Interom, ali što to vrijedi kada Bijeli nisu znali naći put do mreže još jednog Zadranina, Santinija na vratima Intera. Razočaravajući remi pokrenuo je lavinu navijačkog nezadovoljstva, a time i sutrašnjem susretu u Zadru dao još veći imperativ uspjeha Hajduka.

- Nama je uvijek imperativ. Da smo pobijedili Inter, opet bismo morali po tri boda u Zadar. Nije se ništa promijenilo što se tiče našeg cilja za Stanove, jedino smo prošle subote ostali u minusu. Ali, zaista je nevjerojatno kako nismo imali taj djelić sreće da se lopta nađe u mreži Intera.

Taj “djelić (ne)sreće” doveo je i navijače u svlačionicu. Za Subašića tu nema nikakvog iznenađenja, niti smatra da se nešto posebnog dogodilo.

- Neka navijači kažu što im smeta. Često se u nogometnom svijetu zna dogoditi da navijači dođu u svlačionicu i vrijeđaju igrače, ali ovog puta je kod nas sve bilo na korektnom nivou. Pritisak navijača? Nema tu pritiska, sve ovisi tko je kakav karakter i kako shvaća svoje profesionalne obveze. Ali, navijači nikome nisu kazali grubu riječ. S druge strane, moram reći da smo se mi pošteno borili. Međutim, kada nas ne ide, kada lopta neće u vrata, moramo imati barem jednog mangupa na terenu, ali, nažalost, mi nemamo takvoga. Da malo pritisne i suca, da ne dopusti sitnice kao što je protivničko otezanje s valjanjem po travnjaku u završnici susreta.

Prije dvije i pol godine Subašić je preselio iz Stanova u Hajduk i tada je sebi kao glavni cilj zadao - osvajanje naslova prvaka.

- Puno sam napredovao u Hajduku. Izuzevši nekoliko utakmica prošle jeseni kada sam napravio veliku pogrešku što sam ozlijeđen stao na vrata, na Poljudu sam ostvario kvalitetnu seriju. Osvojio sam Kup, igrao Europsku ligu, došao do reprezentacije Hrvatske, ali nisam uzeo naslov prvaka. Sa svim ostalim sam zadovoljan, ali taj naslov prvaka stalno sanjam. Ove zime ostali smo bez Ibričića i Strinića što nije lako nadoknaditi. Da je klub kupio dva pojačanja, bila bi to na proljeće druga pjesma, to je svima jasno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 13:08