Nikola Vilić / Cropix
REMI NA ŠUBIĆEVCU

Split se pobjedom vratio na treće mjesto, Osijek na domaćem terenu bolji od Istre

Na utakmici Šibenik - Lokomotiva nije bilo pogodaka
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 05. ožujak 2011. 15:55

ZADAR - Splićani su protiv Zadra odigrali groznih 45 minuta, bezidejno, loše, jalovo, a onda je jedan potez kapetana “bijelih” Srđana Andrića na početku drugog dijela donio olakšanje i usmjerio utakmicu u korist Hajduka.

Ključni trenutak zbio se u 48. minuti. Slobodan udarac s lijeve strane, s nekih dvadesetak metara izveo je Andrić, i učinio je to pametno, poslao je oštru visoku loptu prema suprotnom kutu zadarskih vratiju. Ježina je oklijevao, čekao je hoće li netko krenuti na tu loptu, utrčao je J. Buljat, bio je blizu, ali je nije okrznuo. Svejedno lopta se zakoprcala u mreži iza leđa Ježine.

Bio je to pravi poklon bon za Hajduk i ohrabrujući povratak Andrića koji ove sezone muku muči s ozljedama i češće je na rehabilitacijama nego što igra.

Pokazalo se kao dobar potez Vučevića koji je bio svjestan važnosti ove utakmice, zbog bodova, ali još više zbog atmosfere koja vlada u i oko Hajduka. Jer Vučević je posložio momčad na način da se oslonio na iskusnije igrače (Andrić, Vejić, Bulku, Barišić), a umjesto suspendiranog Anasa Sharbinija nakon duže vremena zaigrao je Mario Tičinović.

Sve do gola hajdukovci su igrali u grču, puno je tu bilo pogrešaka i nepovezane igre, a taj teret pao je s njihovih leđa tek nakon vodstva. Hajduk je imao više od igre, i posjed lopte, ali to bila utakmica bez previše pravih šansi.

Zadrani su se nadali remiju, ali su ostali nedorečeni, falilo je žestine u njihovom pristupu. Svidio se Antonio Mršić, mladi zadarski napadač na trenutke se poigravao s obranom Hajduka, bio je atraktivan, ali ne i učinkovit.

Imali su Zadrani i neke svoje poluprigode na kraju, ali je gol opet zabio Hajduk. U 86. minuti M. Ljubičić je okrunio svoju dobru partiju golom. Opet gol iz prekida, nabacio je Vukušić, a M. Ljubičić je bio najviši u petercu te je glavom zakucao loptu u mrežu Ježine.

Kad se sve zbroji i oduzme, Hajduk je zasluženo pobijedio. Ovo je važna pobjeda za Splićane, a vidjet ćemo hoće li biti i prekretnica za nastavak prvenstva.

ZADAR - HAJDUK 0-2 (Andrić 48' M.Ljubičić 87')

KRAJ

87. minuta - GOOOL! Marin Ljubičić zabio je gol za 2-0. Vukušić je izveo slobodan udarac i asistirao strijelcu Ljubičiću

82. minuta - Udarac Bilavera zapeo je u obrani Hajduka

76. minuta - Strijelac Andrić napustio je teren, a zamijenio ga je Ahmad Sharbini. Nekoliko trenutaka prije izmjene Vukušić je promašio ubačaj Oremuša

71. minuta - Ćurjurić je iz slobodnog udarca pucao pokraj vrata Subašića. Dogodila se i promjena u Hajduku. Izašao je Trebotić, a ušao Andrijašević

Na Stanovima je intervenirala i policija. Navijač Torcide ušao je u teren pa su ga policajci morali loviti po terenu

53. minuta - Vukušić je sjajno puca, no Ježina je još bolje obranio

48. minuta - GOOOL! Srđan Andrić je zabio iz slobodnog udarca. Bio je to zapravo ubačaj sa strane. Jurica Buljat nije uspio zahvatiti loptu i zbunio je tako Ježinu

Oremuš je zamijenio Tomasova u drugom poluvremenu

27. minuta - Slab pokušaj Tomasova iz slobodnog udarca

29. minuta - Udarac Vukušića završio je pokraj gola

19. minuta - Gužva pred golom Zadra, Trebotić je ubacio, Bulku je pokušao pucati, no Glumac je uspio smiriti situaciju

Dvije dobre akcije imali su domaćini. Jednom je Subašić spasio snažan udarac pod gredu, a u drugom slučaju domaćini su sve dobro odradili osim završnice.

3. minuta - Vukušić je uspio ukrasti loptu i dodati Tomasovu koji s 18 metara prebacuje prazan gol. Lopta je završila na obližnjoj kući

HAJDUK: Subašić - Bulku, Vejić, J. Buljat, J. Barišić - M. Ljubičić, Andrić - Tomasov, Trebotić, Tičinović - Vukušić

TRENER: Goran Vučević

ZADAR: Ježina - Puljić, Skočibušić, Glumac - Vasilj, Jerbić, Pezo, Banović, J.Bilaver - Mršić - Santini

TRENER: Dalibor Zebić

ŠIBENIK - LOKOMOTIVA 0-0

ŠIBENIK: Blažević – Jurčević, Fuštar, Kartelo, Medvid – Krišto, Čulić – Bačelić–Grgić, Alispahić, Tokić – Jelić.

TRENER: Vjekoslav Lokica

LOKOMOTIVA: Mitrović - Horvat, Samateh, Komorski, Musa - Sopić, Pivarić - Dodo, Sesar, Martinac - Bule.

TRENER: Ljupko Petrović

SPLIT - CIBALIA 2-1 (Golubović 21' 67'/ Kresinger 40')

KRAJ

67. minuta - GOOOL! Golubović je zabio gol nakon ubačaja Bučana s boka

Nakon samo nekoliko trenutaka u drugom dijelu, Golubović je proustio donijeti vodstvo Splitu promašivši gol izbliza

40. minuta - GOOOL! Kresinger je glavom pucao neobranjivo

21. minuta - GOOOL! Bojan Golubović je zabio gol nakon kornera

6. minuta - Križanac je pucao glacom, no Matković je ukrotio loptu

Golman Cibalije imao je odmah na početku dvije intervencije. Split je žestoko krenuo u utakmicu.

SPLIT: Vuković – Marčić, Križanac, Vidić, Budiša – A. Vitaić, Erceg – Bučan, Serdarušić, Dam. Rašić – Golubović.

TRENER: Ivan Katalinić

CIBALIA: Matković - Radotić, Lučić, Parmaković, Rugašević - Terzić, Božić, F. Vitaić, Jurić - Kresinger, Prgomet

TRENER: Stanko Mršić

Nakon što su u prošlom kolu pobijedili Slaven Belupo u Koprivnici 2-1, Splitovci su i u ovom kolu ponovili isti rezultat, no ovoga puta na domaćem terenu. Danas je sve bodove na Parku mladeži ostavila Cibalija i tako domaćinu prepustila treće mjesto na tablici. Domaćin je bolje ušao u igru i na samom početku vratar Matković imao je dvije intervencije, no rezultat se nije mijenjao.

Potpuno zasluženo vodstvo Splita došlo je u 21. minuti kada je nakon kornera loptu u mrežu poslao Golubović. Momčad Ivana Katalinića vodstvo je imala sve do 40. minute kada iskusni Dino Kresinger na sličan način pronalazi put do gola. Pokazala je tada Cibalia da se neće olako predati. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 1-1.

Domaćini su morali pritisnuti u nastvaku što se na kraju isplatilo jer je Bojan Golubović postigao drugi pogodak. Suigrač Bučan ubacio mu je loptu sa strane za gol vrijedan tri boda.

OSIJEK - ISTRA 1961 2-1 (Maglica 11' Smoje 28'/ Weitzer 26')

Domaćini od 32. minute igraju bez Gavrića koji je uspio zaraditi drugi žuti karton

28. minut - GOOOL! Golman gostujućih loše je reagirao kod kornera i Smoje je bez problema izjednačio

26. minuta - GOOOL! Weitzer je izdaleka pucao neobranjivo

11. minuta - GOOOL! Maglica je sam izbio pred Škorića i uspješno završio akciju

OSIJEK: Kardum - Ibriks, Vrgoč, Smoje, Lukačević - Jugović - Šorša, Vidaković - Špehar - Maglica, Ljubojević.

TRENER: Branko Karačić

ISTRA 1961: Škorić - Jurić, Pauetić, Milinković, Kacić - Anđelković, Weitzer - Rodić, Alimi, Roce - Šehić.

TRENER: Zoran Vulić





Nogometaši Istre 1961 nisu očekivali ovakav nastavka prvenstva jer su kraj prvog dijela natjecanja dočekali u sjajnoj formi. Nakon dva gola upisali su dva poraza, jedan kod kuće, drugi u gostima. Ovog puta izgubili su od Osijeka. Anton Maglica doveo je domaćina u vodstvo u 11. minuti nakon sjajnog soloprodora kada je zaobišao vratara Škorića i zabio za 1-0.

Izjednačenje je došlo u 26. minuti kada je igrač Istre Weitzer sjajnim udarcem s 25 metara neobranjivo poslao loptu u mrežu Karduma.

Novo vodstvo Osijeka osigurao je Smoje nakon pogreške gostujućeg vratara. Ubrzo nakon toga Osijek je ostao bez Gavrića koji je uspio u 32. minute zaraditi dva žuta kartona. Unatoč igraču manje Osijek je uspio osvojiti tri boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 22:26