Split 271110. Stadion HNK Hajduka na Poljudu.Nogometna utakmica 17. kola Prve HNL izmedju HNK Hajduk i NK Osijek.Na slici: Dino Gavric, sudac Marijo Strahonja i Senijad Ibricic Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX
HAJDUK - OSIJEK 2-1

Stoper Osijeka traljavom rekacijom osigurao Hajduku tri boda četiri minute prije kraja

Hajduk je konačno odigrao jednu solidnu partiju, poštenu i borbenu, bilo je i igre i šansi. Ali nedostajalo im je više konkretnosti i mirnoće u završnici
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 27. studeni 2010. 19:25

Odluka o pobjedniku na Poljudu je pala četiri minute prije kraja utakmice kada je na opasnu loptu Ibričića nespretno reagirao stoper Osijeka Gavrić i skrenuo je u svoju mrežu. Splićani su došli do pobjede sretno, ali zasluženo.

Hajduk i Osijek odigrali su zanimljivu utakmicu na Poljudu. Nije manjkalo uzbuđenja, borbenosti pa i lijepih poteza iako ambijent nije bio inspirativan: vrijeme prohladno, teren težak, a na tribinama tek oko dvije tisuće gledatelja.

Karačić je izveo svoju momčad sa ofenzivnim gardom. Osječani su se došli nadigravati, nisu se zavukli u svoju "kućicu" nego su otvorenom nadigravanju prijetili Hajduku.

Hajduk je konačno odigrao jednu solidnu partiju, poštenu i borbenu, bilo je i igre i šansi. Ali nedostajalo im je više konkretnosti i mirnoće u završnici. Ne može se hajdukovcima zamjeriti da nisu željeli, borili su se i tražili pobjedu i onda je kao nagrada za trud stigao taj sretni gol u samom finišu utakmice.

Prva dva gola na utakmici pali u razmaku od dvije minute. Najprije šok za Splićane, Osijek je poveo 1-0 u 14. minuti nakon prekrasne soloakcije i gola Milana Pavličića. Loptu mu je petom podvalio Špehar na vrhu kaznenog prostora, a onda je Pavličić krenuo u pravi slalom kroz srce obrane Hajduka, zaobišao je obrambene igrače, povaljao u blato i vratara Radoševića da bi se loptom ušetao u gol.

Bio je to pravi šok za hajdukovce. No brzo su se Splićani trgli i vratili u rezultatski egal. Autor izjednačenja bio je Vukušić koji je ispunio svoje obećanje o nastavku golgeterske seriju. Akciju je započeo Trebotić izvrsnim proigravanjem pronašao je An.Sharbinija koji je prošao stranom i poslao loptu pred vrata. Vukušiću nije bilo teško iz blizine skrenuti loptu u mrežu.

Vučević je znao da mu remi ne znači puno pa je na poluvremenu umjesto defanzivca Brkljače na teren poslao još jednog napadača, Čopa, a nešto kasnije i Tomasova. Hajduk je pritiskao, stvarao šanse, pleo obruč oko vratiju Karduma, ali na trenutke se činilo da su osječka vrata začarana.

Bili su to trenuci kad se s tribina začula poznata žalopojka - Nema veze što Hajduk nema veze, nema veze što sam pijan ja, nema veze što nema moje drage, sa Torcidom sretan sam ja...

Stvar je spasio Ibričić u 86. minuti uz velikodušnu asistenciju osječkog stopera Gavrića koji je skrenuo loptu u vlastitu mrežu na užas svojih suigrača čiji je sav trud otišao u ništa...

Hajdukovci su ovu pobjedu posvetili Lovri Buljanu malom navijaču velikog srca koji je izgubio životnu bitku sa opakom bolešću, ali je njegov optimizam i privrženost Hajduku do zadnjeg daha izazvala velike simpatije i suosjećanje među nogometašima, ali i navijačima splitskog kluba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 11:44