Damir Krajač/CROPIX
OPET PROBLEMI S TETIVOM?

'Što se Lokomotiva tiče, Ćorluka svoje slobodne dane može provesti i u New Yorku'

On profesionalno izvršava sve obveze, na svakom je treningu, a stav je kluba da igrač slobodno vrijeme može provesti kako želi i gdje želi - kaže dr. Jurica Rakić
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. kolovoz 2012. 11:59

Zabrinuo nas je izlazak Vedrana Ćorluke iz igre u 62. minuti. U brojnom HR-stožeru nalazi se i liječnik Jurica Rakić.

- Tek u nedjelju znat ćemo o čemu se točno radi. Vedran je na treningu dobio reznu ranu u području lijeve Ahilove tetive. U susretu je u jednom trenutku osjetio jaku bol, a sad moramo ustvrditi radi li se o posljedicama njegovim kroničnih problema s tetivama ili nečem drugom. Ako je u pitanju samo ta stara ozljeda, vratit će se nakon nekoliko dana, no u protivnom tko zna.

To je rekao oprezni Rakić, iako su prve informacije puštene prema izborniku Igoru Štimcu da bi "sve trebalo biti OK".

No, Ćorluka posljednjih tjedana češće izlazi na naslovnicama tabloida nego u sportskim rubrikama, gotovo svaki vikend osvane na jadranskoj obali.

- On profesionalno izvršava sve obveze, na svakom je treningu, a stav je kluba da igrač slobodno vrijeme može provesti kako želi i gdje želi. Svejedno je ide li u Milano, New York ili na Zrće. Uvijek dan nakon susreta imamo trening u 11 ujutro, tako je i danas. Nakon toga nogometaši su jedan dan slobodni, a okupit ćemo se ponovno u utorak prijepodne.

Ostavljaju li ta stalna putovanja (i provodi!) negativne posljedice na njegovo fizičko stanje i pospješuju ozljede?

- Ne znam baš da je istina da tako često odlazi. Prošli vikend nije išao nigdje, a mislim da neće niti ovaj - diplomatski će Rakić.

Neki ruski mediji tvrde da mu je predsjednica Olga Smorodskaja htjela sastavljati momčadi, da je inzistirala na igri s trojicom napadača, a jedan od njih svakako bi morao biti N'Doye. Senegalac je jučer zabio.

- Nije istina da je predsjednica tražila da netko mora igrati. Ne, daleko od toga... Bio sam na tom sastanku, govorim kao svjedok: nakon remija s Alanijom ona je ušla u svlačionicu, bila je ljuta, obratila se igračima, međutim ni na kakav način nije povrijedila bilo čiji integritet. Nastupila je navijački, takav joj je bio govor, ona ima veliki respekt prema Biliću - kazao je Rakić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 09:37