Nenad Dugi / CROPIX
PROBLEMI ZA ŠTIMCA

Čarli upitan za Belgiju!; Dr. Čukelj: 'Nisam vidio da netko igra s ovakvom ozljedom!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. rujan 2012. 18:08

U premijernom “bodovnom” nastupu i na klupi izbornika u Maksimiru Igor Štimac prošao je Tantalove muke. Vidjelo se odmah po izlasku na teren, prije intoniranja himni, da je u tenziji, što je razumljivo s obzirom na ulog i odgovornost. Štimac je, za razliku od prethodnika Bilića, često sjedio na klupi. Dizao bi se periodično, dobacivao igračima što im je činiti kad kreću u napad, često se okretao svojim suradnicima i odavao gestikuliranjima određena nezadovoljstva.

Gol je popratio kao čovjek kojem je s leđa pao ogroman teret. Dok su svi s klupe skočili prema terenu, on se okrenuo i polako otišao gotovo iza klupe, djelujući kao da je iscrpljen. Iz aviona se dakako vidjelo da mu je laknulo. Iako, s druge strane prema zadnjim prognozama mogao bi Štimac imati problema s obranom protiv Belgije.

Naime, liječnik Fabijan Čukelj, nakon utakmice kazao je kako su svi igrači zdravi osim Vedrana Ćorluke, čiji je nastup u Bruxellesu dvojben, ali kako Čarli obično “stisne zube” u stožeru vjeruju da će tako biti i ovaj put.

- Vedran ima kronične probleme i odajem mu posebno priznanje, u 25 godina ne sjećam se da je ijedan igrač s ovakvom ozljedom nastupao. On se bori s tim tetivama, koje ga muče još iz Dinama. Zdravstvena služba ulaže maksimalne napore da ga osposobi za utorak, vidjet ćemo hoćemo li uspjeti. Kod njega je visok prag tolerancije boli, zato uspijeva igrati s tim.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 00:50