Damir Krajač / Cropix
NEDJELJOM U DVA

Štimac: Šuker je u pet minuta TV nastupa uspio upropastiti sve što je napravio u karijeri

'Ja sam za disciplinski prekršaj po hitnom postupku kažnjen šestomjesečnom suspenzijom. Na drugoj strani Mamić ni nakon serije vulgarnih ispada nije niti prijavljen'
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 13. veljača 2011. 18:57

Gostujući u Stankovićevoj emisiji “Nedjeljom u 2” Igor Štimac optužio je čelnike Hrvatskog nogometnog saveza da su nakon prosinačke izborne skupštine krivotvorili njezin zapisnik.

- Jedan od dvojice službenih ovjerovitelja zapisnika Dragutin Marjanović (glasač iz Koprivnice koji se svrstao uz Štimca, op. a.) nije dobio zapisnik na potpis. Tajnica HNS-a pozvala ga je da to učini 19. siječnja, premda je zapisnik ovjeren u gradskom uredu Državne uprave još 7. siječnja. To je očito razlog zašto nisam mogao dobiti svoj primjerak zapisnika - kaže Štimac, koji sljedeće nedjelje, 20. veljače, namjerava sazvati izvanrednu skupštinu HNS-a na kojoj će ukinuti rezultate prosinačkih izbora i detronizirati Vlatka Markovića.

Štimac kaže da ima kvorum od 25 glasača, premda ih očekuje i više. Pozivnice su poslane svim skupštinarima, ali simpatizeri Marković-Mamić koalicije ne namjeravaju se pojaviti u hotelu Westin.

Štimac je Stankoviću govorio i o “nemoći” države u borbi s nogometnom mafijom, te prokomentirao ponašanje Šukera i Bobana u predizbornoj kampanji.

- Možda nogometna mafija ima zaštitu u policijskim i pravosudnim krugovima? Ja sam za disciplinski prekršaj po hitnom postupku kažnjen šestomjesečnom suspenzijom. Na drugoj strani Zdravko Mamić ni nakon serije vulgarnih ispada nije kažnjen niti prijavljen. Disciplinska tijela indolentno tretiraju te slučajeve, a onda ostali članovi organizacije postanu taoci takve situacije i boje se zamjeriti Mamiću. On je u sukobu interesa jer sin mu je licencirani Fifa agent, a ljudima maže oči predstavljajući cijelu situaciju kao sukob sjevera i juga.

Za Davora Šukera rekao je kako je za samo pet minuta TV nastupa (emisija “Otvoreno” nakon prosinačke skupštine) stigao iskompromitirati 20 godina vrhunske karijere. Bobana bi rado vidio u nogometnoj organizaciji, ali dodaje da - tešku situaciju u kojoj je zapeo naš nogomet neće riješiti ni jedno prezime, ma kako zvučno bilo, nego samo rad.

Negativan imidž u javnosti, kaže, datira iz vremena kada je govorio na predstavljanju knjige o Anti Gotovini, nakon čega je dvije godine “bio žrtvom medijske kampanje”. Najvećom pogreškom u životu smatra ulazak u biznis s diskotekama jer mu je donio samo loš publicitet i optužbe za dobre veze s krim miljeom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 16:28