Damir Krajač / Cropix
ZDRAVKOVI NAJTEŽI DANI

Neprijatelji nadiru sa svih strana! Mamić je umoran i razmišlja o odlasku iz kluba

Iako ne odaje tipa kojeg ubija stres, stječe se dojam da je jako nervozan, osjeća kako mnoge stvari ne može kontrolirati. Kao da mu tlo izmiče ispod nogu...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. veljača 2011. 10:04

Zdravko Mamić nikad nije bio pod većim pritiskom! Udaraju ga sa svih strana, osjeća se poput boksačke vreće. Trpi najveće napade od dana kad je došao u Dinamo. Kamo god se okrene, sve sami neprijatelji, brige i atmosfera kojoj je krajnji cilj “skidanje glave” Dinamovu izvršnom dopredsjedniku.

Mnogi će kazati, sam si je kriv, narodu je postao nesimpatičan, njegova slika u javnosti je onakva kakvu nitko ne želi vidjeti. Mnogi verbalni ekscesi doveli su ga pred zid iza kojeg čeka masa koja mu nije sklona.

Zanimljiv je taj “slučaj Mamić”. Čovjek koji je ustabilio maksimirski klub, izdignuvši ga iznad ostalih u Hrvatskoj, postao je meta koju mnogi žele pogoditi raznim projektilima, arhivirati ga u maksimirsku povijest. Njegova sudbina kao gazde Dinama zapravo je paradoksalna. Uspio je s Dinamom financijski ga dovevši skoro do savršenstva, osvajao je titule, kontinuirano participirao u Europi, a ne da za to nije dobio nikakvo priznanje od javnosti, nego upravo obratno. Mnogi ga žele vidjeti na koljenima, kako puzeći sa svojim stvarima napušta Maksimirsku 128. To mu je najveći psihološki teret, to mu najviše smeta, to ne može podnijeti.

Mnogi pitaju razmišlja li Zdravko Mamić o odlasku iz Dinama? Definitivan odgovor je - da! To je sasvim logično razmišljanje čovjeka koji vidi da će teško funkcionirati u ozračju koje je stvoreno oko njega. Ali to što razmišlja o odlasku ne znači da će se to dogoditi brzo, odnosno onako brzo kako bi mnogi željeli. Mamić hoće ostvariti još jedan cilj, uzeti sveti gral svoje karijere u Dinamu - plasirati se u Ligu prvaka. Ukoliko uspije, onda bi mogao definitivno kazati zbogom. Jer mnogo puta se pitao, još dok je govorio za medije, “a što to meni sve treba?”.

Iako ne odaje tipa kojeg ubija stres, stječe se dojam da je jako nervozan, osjeća kako mnoge stvari ne može kontrolirati. Kao da mu tlo na kojem je tako čvrsto stajao proteklih godina polako izmiče ispod nogu. Nedostaje mu saveznika, sve borbe vodi uglavnom sam. Vjerojatno je i za tu činjenicu sam kriv, jer se nije okružio adekvatnim suradnicima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 18:22