ZAŠTO SMO U KRIZI?

Štimac: Pokušavam promijeniti neke stvari iz Bilićeve ere i jasno je da rezultat pati...

Nakon Belgije nemamo razloga biti razočarani jer nismo loše igrali. Puno se veće pražnjenje dogodilo nakon pobjede nad Srbijom - objašnjava hrvatski izbornik
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. listopad 2013. 00:14

Štimčeva izjava iz zračne luke u Glasgowu škotskim medijima "Utakmica će za nas biti poput treninga" izazvala je najveću pozornost u Škotskoj. Izbornik je na Hampden Parku pojasnio što je mislio:

- Rekao sam da ćemo susret iskoristiti da probamo neke stvari, u smislu eksperimenata koje imamo mogućnost napraviti, da provjerimo određene varijante za play-off. Nikako s time nisam pomislio podcijeniti protivnika, tako nešto nikad nisam radio. Bilo bi glupo suparnika koji nas je pobijedio u Zagrebu na takav način degradirati ili uvrijediti.

Nije htio decidirano otkriti hoće li poštedjeti neku od zvijezda koje imaju po jedan žuti karton.

- Neću otkriti sastav, tko god istrči to će biti najbolja momčad za ovaj trenutak.

Srna je na istu temu bio određeniji:

- Svaki igrač koji ima žuti karton želi nastupiti. To dosta pokazuje o našem karakteru i razmišljanjima. A jasno da će izbornik odrediti tko će igrati.

Nakon toga izbornik je kazao:

- Kad počnete kalkulirati u sportu to nije dobro. U play-offu se igraju dvije utakmice, ako netko dobije karton i neće moći igrati prvu, bit će na raspolaganju za uzvratnu.

Hoće li biti teško motivirati ekipu nakon Belgije , bilo je pitanje za Štimca.

- Kad se radi o rezultatu to je bilo psihičko pražnjenje, uvijek je ljepše pobijediti nego izgubiti, ali nemamo razloga biti razočarani jer nismo loše igrali. Jasno da moramo ispraviti što nije bilo dobro. Puno se veće pražnjenje dogodilo nakon pobjede nad Srbijom, moramo ovo izdržati i okrenuti se mislim prema onome što nas očekuje za mjesec dana.

Na upit škotskog novinara je li zabrinut s obzirom na poraz od Škota u Zagrebu, Štimac je odgovorio:

- Zabrinut sam, nismo ga očekivali, primili smo glup gol. To se događa.

Nedostaje li ekipi samopouzdanja?

- Mi nemamo nedostatak samopouzdanja nego igrači su šest godina radili s bivšim izbornikom, ja nastojim promijeniti neke stvari, a kad to činiš ponekad rezultat pati.

Pohvalio je Gordona Strachana...

- Na pravom je putu. Nisam bio sretan kad su smijenili izbornik i stavili Gordona, znao sam da će podignuti ekipu. Iskusan je, zna igrače motivirati i staviti ih na pravo mjesto - zaključio je Štimac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 19:30