Srđan Vrančić/CROPIX
LAPSUS LINGUAE

Štimac se ispravio: 'Nikad ne bih podcijenio Škotsku, pa dobili su nas u Zagrebu'

'Strachan je ključan čovjek za uspjeh Škota. Vidi se da je dobro posložio momčad'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. listopad 2013. 15:42

Izbornik reprezentacije Škotske, Gordon Strachan uoči velike utakmice na Hampden Parku nije htio trošiti previše riječi o izborniku Igoru Štimcu i hrvatskoj reprezentaciji već se koncentrirao isključivo na svoju reprezentaciju. Ostane li Hrvatska večeras neporažena u Glasgowu, bit će to prvi kvalifikacijski ciklus nakon 60 godina u kojem večerašnji domaćini nisu uspjeli stići niti do jedne pobjede na svom terenu.

Ipak, izbornik Vatrenih, Igor Štimac za Gordona Strachana imao je samo riječi hvale i najavio preporod škotskog nogometa pod njegovom palicom.

- Strachan je ključan čovjek za uspjeh Škota. Vidi se da je dobro posložio momčad za idući kvalifikacijski ciklus. Prije nego li je Gordon sjeo na klupu niste izgledali dobro, nisam bio zadovoljan poslom kojeg je obavljao prethodni izbornik, ali njegovim dolaskom znao sam da će se puno svari promijeniti nabolje - kazao je Štimac.

Izbornik Štimac se na sinoćnjoj tiskovnoj konferenciji Glasgowu nespretno izrazio kada je rekao kako će Hrvatska u Škotskoj odraditi trening, ali se vrlo brzo ispravio i kazao da je zapravo mislio kako će u ovoj utakmici imati malo više prostora za eksperimentiranje s obzirom na činjenicu da samo znanstvena fantastika može izbaciti Vatrene iz dodatnih kvalifikacija.

- Kada sam rekao trening, htio sam reći da bih u ovoj utakmici želio pokušati neke nove stvari jer nam nakon Škotske ostaju još dvije važne utakmice. Nikada ne bih nikoga podcijenio, posebno ne Škotsku koja nas je svladala u Zagrebu. Pokušat ćemo doći do pobjede - kazao je Štimac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 04:36