Tea Cimaš / Cropix
RASKINUO UGOVOR

Standard zabranio Alenu Pamiću igranje, kao novi klub spominje se - Dinamo!

'Ne znam, prvi put čujem za Dinamo. Ako je istina, stvarno sam presretan. Vijest ne može biti ljepša ni ugodnija. Prelazak u Maksimir bio bi mi najljepši poklon!'
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 15. ožujak 2011. 17:35

Gotovo je. Do kraja tjedna Alen Pamić (22) napustit će Liege i sa svojom Anteom vratiti se u Žminj. Karijera u tamošnjem Standardu trajala je od lanjskog srpnja te završila prije no što je počela; sjajni defenzivni vezni Rijeke i sin trenera NK Karlovca nije u svojoj "devetnaestici" niti jednom istrčao ili utrčao u Jupiler Pro ligi!

- Belgijska priča je završena, ugovor raskinut. A glasio je na pet godina! Upravo se pakiramo, spremamo stvari za put. Preostalo mi je s klubom srediti još neke sitnice i - mahnuti na pozdrav...

Sve se zakompliciralo 18. studenoga prošle godine, dan uoči očeva rođendana: Alen se srušio na treningu, navodno su ga jedva reanimirali, nakratko je bio u bolnici, mnogo duže - čak dva mjeseca - na oporavku u Istri.

- Sada se osjećam odlično. Nemam nikakvih tegoba, stoga ne uzimam lijekove. Međutim, klupski liječnik rekao je da ne smije uključiti "zeleno" jer je moja aktivnost rizična. Zbog toga nisam igrao ni trenirao s momčadi. Radim samoinicijativno. Održavam formu.

Kako će se usuglasiti glede financija?

- Čim se "to" dogodilo, tražio sam da me puste. Nisu htjeli. U međuvremenu su tutnuli neki aneks na francuskom, potpisao sam, a da ne znam što. Nakraju se ugovor prekida na moju štetu.

Belgijanci ne žele eventualne neugodnosti, njima je najjednostavnije bilo sve proglasiti višom silom pa je razlaz nužno zlo. Doima se da Alen Pamić, gorostasna brana na sredini igrališta odakle kreće i natrag i naprijed, intrigira - Dinamo?

- Ne znam, prvi put čujem. Ako je istina, stvarno sam presretan. Vijest ne može biti ljepša ni ugodnija. Ipak je Dinamo najveći hrvatski klub, pa bi mi prelazak u Maksimir bio najljepši poklon!

Sigurno će se za Alena zanimati i Rijeka?

- Nema žurbe. Čekat ću do ljeta i odlučiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 20:08