Paun Paunović / Cropix
SCORIA NA MJESTU SREĆE

Rijeka pet godina bez pobjede u Splitu: Protiv Hajduka blokom, a ne bunkerom

Navijača Rijeke na Poljudu će biti 200-injak, prijave za organizirani put zaprimaju se do večeras u KN Armada na Kantridi, a na utakmicu se kreće sutra u 11 sati
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 01. travanj 2011. 19:40

Kad gostuje u Splitu Elvis Scoria ima dva rituala: dan prije utakmice spava se u Sinju, dan poslije na Poljudu se uzme barem bod ili trofej. Ali ako mu ovih dana krenete s tom pričom čeka vas zid.

- Nema gledanja unatrag. Istina, uspomene iz Splita su drage i slatke, ali ne evociram ih jer danas se ne živi od 5-6 godina starih pobjeda i trofeja. Daleko više zadovoljstva od prekapanja po lijepim uspomenama priuštio bi mi sutrašnji uspjeh - veli Scoria.

Rijeka je, inače, na Poljudu punih pet godina bez pobjede. Defenziva od 1. do 90?

- A ne, sigurno se ne planiram braniti cijelu utakmicu. Čvrst blok da, bunker sigurno ne. Mi u Splitu hoćemo bod(ove), a da bismo u tome uspjeli Hajduku moramo zabiti gol-dva. Moramo biti opasni prema naprijed. Hajduk može napasti, a mi mu onda trebamo pokazati kako to ne može raditi bez straha po vlastiti gol. Još nismo 'privezali brod u luku' tako da nam je jadranski derbi rezultatski možda čak i bitniji nego njima. Da ne govorim o našim navijačima kojima je daleko najslađe kada pobijedimo baš Hajduk.

Tih će navijača na Poljudu biti 200-injak, prijave za organizirani put zaprimaju se do večeras u KN Armada na Kantridi, a na tekmu se kreće sutra u 11 sati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 23:13