Ante Čizmić / Cropix
JOŠ IMA NADE

Špaco: Nismo bili tako loši; Spalletti: U Splitu nas čeka puno opasniji Hajduk

'Nakon poraza nikad ne možeš biti sretan, ali igra je bila dobra. Bili smo u velikoj dijelu utakmice ravnopravni Zenitu. Pogreške su presudile kod primljenih golova, neki od mojih važnih igrača nisu bili na željenoj razini'
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 22. listopad 2010. 00:17

Stanko Poklepović nije bio razočaran nakon poraza.

- Nakon poraza nikad ne možeš biti stretan, ali igra je bila dobra. Bili smo u velikoj dijelu utakmice ravnopravni Zenitu. Pogreške su presudile kod primljenih golova, neki od mojih važnih igrača nisu bili na željenoj razini, ali mislim da smo odigrali solidnu utakmici.

Istina, Hajduk je odigrao na razini svojih mogućnosti, ali to je rezultiralo porazom. Je li Špaco mislio da Hajduk ovdje može izvući i nešto više od časnog poraza?

- Prije utakmice nisam imao takav dojam, ali tijekom utakmice činilo mi se da bi mogli napraviti nešto više.

Revanš je za dva tjedna u Splitu. Što na Poljudu možemo očekivati?

- Zenit ima uvjerljivo najjači arsenal igrača u ovoj grupi, ali još je dosta utakmica do kraja i ja se nadam da ćemo uspjeti navući dovoljno bodova da prođemo u sljedeći ciklus ovog natjecanja.

Ruski novinari sjetili su se Štefa Deverića koji je igrao u Hajduk tijekom 80-ih.

- Mi danas u svojim redovima nemamo takvu klasu kao što je bio Deverić - istaknuo je Poklepović.

Luciano Spalletti neizravno je priznao da je svoje glavne adute čuvao za utakmicu sa Spartakom u prvenstvu. Zato je ostavio na klupi Keržakova i društvo.

- Imamo jaku konkurenciju i puno podjednakih igrača. Premalo je vremena za oporavak da bi neki igrali svaku utakmicu, a osim toga imamo prave igrače koji ih mogu zamijeniti.

O Križancu je rekao: - Ivica je naš standardni prvotimac koji se našao u drugom planu zbog ozljede. Nije igrao zbog toga što su s druge strane bili njegovi sunarodnjaci nego zato što je naš važan igrač.

Zenit je s pobjedom potvrdio prolaz: - Ostvarili smo važnu pobjedu protiv jednog dobrog potivnika. Dobro smo stajali na terenu, ali nismo bili dobri u realizaciji. Kao da smo morali stvoriti deset šansi da bismo zabili jedan gol.

Spalletti očekuje bitno drugačiju utakmicu u Splitu.

- Gledao sam dvije utakmice Hajduka na Poljudu koji se predstavio kao potpuno drugačija momčad kad igra na domaćem terenu. Znam kakva nas atmosfera čeka u Splitu, tamo će Hajduk sigurno igratio dobar nogomet, zbog kvalitete, ali i podrške s tribina.

U situaciji kad Hajduk, AEK i Anderlecht imaju po tri boda, kako Spalletti vidi rasplet u skupini. Tko će biti drugi?

- Nije mi to lako reći. Tko bude imao prednost domaćeg terena, imat će više šansi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. listopad 2024 01:30