Nenad Dugi/CROPIX
MALTA BEZ 'ZVIJEZDE'

Nisu zaboravili Hrvatsku: 'Opasni navijači, dobro nas je potresao stampedo 2005.'

Na Malti nas je dočekao užareni beton grijan sa 33 Celzijeva stupnja i vijest da izbornik John Buttigieg protiv Hrvatske neće koristiti napadača Danijela Bogdanovića
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. rujan 2011. 13:20

Na Malti nas je dočekao užareni beton grijan sa 33 Celzijeva stupnja i vijest da izbornik John Buttigieg protiv Hrvatske neće koristiti napadača Danijela Bogdanovića. Iako se radi o trenutačno najpotentnijem malteškom reprezentativcu i upravo je potpisao za Blackpool, klub koji je ispao iz Premier lige, Buttigieg mu je za ovu akciju dao slobodno budući da je tjedan potrošio ne pregovore o transferu a ne na pripreme. A koliko je bilo takvih!

- Ne mogu dočekati da stupim na teren u dresu novog kluba. Ovo je za mene transfer iz snova, to mi je ovog časa najvažnije - prokomentirao je Bogdanović, Srbin rođen u Libiji.

Ni Malta nije zemlja u kojoj nema hrvatskih igrača. U prvoligašu Hamrun Spartansu nastupa Nikica Gaćeša.

- Sad smo igrali s Vallettom, izgubili 2:0. Sedamdeset posto njihove nacionalne vrste nalazi se u tom klubu.

Gećeša ima 28 godina...

- Ovdje bih mogao do 38. Prije svega što opažam kod Maltežana je da su spori, tromi... No, Hrvata se sjećaju. Pamte nerede iz 2005. Čim sam došao, direktor je kazao: "A, Hrvat, imate opasne navijače." Dobro ih je potresao stampedo na tribinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 09:48