Damir Krajac / CROPIX
PRVA UTAKMICA U GOSTIMA

Sjajne vijesti za Dinamo, u drugom pretkolu Modri na prvaka Luksemburga

Piše: HinaObjavljeno: 23. lipanj 2013. 23:58

Hrvatski nogometni prvak zagrebački Dinamo igrat će u drugom pretkolu Lige prvaka protiv prvaka Luksemburga Fola Eschea, odlučio je ždrijeb održan danas u sjedištu UEFA u Nyonu.

Zagrebački je klub imao sreće na ždrijebu i dobio je jednog od najlakših protivnika. Luksemburški klub je u sezoni 2011/12. igrao prvo pretkolo Europske lige protiv švedskog Elfsborga, prvu je utakmicu odigrao neriješeno 1-1, a drugu u gostima je izgubio 4-0. Prije toga je luksemburški klub u međunarodnim natjecanjima igrao samo u sezoni 1973./74. prvo kolo tadašnjeg Kupa pobjednika kupova.

Dinamo i Fola Esch dogovorili su se kako će se unatoč ždrijebu prva utakmica igrati u Luksemburgu, a uzvrat sedam dana kasnije u Zagrebu.

Modri će tako europsku sezonu otvoriti u utorak, 16.7., u Luksemburgu, a uzvratna utakmica igra se na Maksimiru tjedan dana kasnije, 23.7.

NOVO 12:20 Dinamo će u 2. pretkolu Lige prvaka igrati protiv prvaka Luksemburga Fola Esch... Luksemburški klub osvoji je naslov prvaka u svojoj domovini nakon 86 godina. Dosad su dva puta nastupali u europskim natjecanjima, a gol razlika im je očajnih 2-16...

12:00 Počeo je ždrijeb u Nyonu!

10:00 Dva sata uoči ždrijeba, Uefa je objavila skupine drugog kvalifikacijskog kola Lige prvaka. Modri su stavljeni u skupinu 3, a za protivnike mogu dobiti bugarski Ludogorec, kazahstanski Šahtar, mađarski Gyor, luksembursku Folu...

------------------------------------------------------------------

08:00 Izbjeći Ludogorec pod svaku cijenu - misao je kojom se u Maksimiru okreću prema ždrijebu 2. i 3. pretkola Lige prvaka koji će se danas održati u Nyonu. Očito su svježa sjećanja na šokantnu 98. minutu lanjske uzvratne utakmice u Maksimiru, kada je Domagoj Vida odveo Dinamo na Maribor, a poslije i u Ligu prvaka.

Liga prvaka, ždrijeb:

1. pretkolo:

Širak - Tre Penne

Lusitans - EB/Streymur

2. pretkolo:

Neftči - Skenderbeu

Steaua - Vardar

Viktoria Plzen - Željezničar

Šeriff - Sutjeska

Birkirkara - Maribor

Sligo Rovers - Molde

Elfsborg - Daugava

HJK Helsinki - Nomme Kalju

Ekranas - Hafnarfjördur

New Saints - Legia Varšava

Celtic - Cliftonville

Dinamo Zagreb - Fola Esch

Gyor - Maccabi Tel Aviv

BATE Borisov - Šakter Karagandi

Pobjednik prvog susreta 1. pretkola - Partizan

Slovan Bratislava - Ludogorec

Dinamo Tbilisi - pobjednik drugog susreta 1. pretkola

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 22:08