Željko Hajdinjak/CROPIX
DVOBOJ U PTUJU

Dinamo pobijedio Olimpiju, Junior oduševio na premijeri! Sukob policije i BBB-a

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. lipanj 2013. 21:58

Ako je suditi po utakmici Dinama i Olimpije, Modri su u Junioru Fernandesu zaista dobili pravo pojačanje. U svom debiju za modru momčad, Čileanac je bio najbolji igrač. Nije samo brz, čovjek ima ideju, dobar je asistent, stalno se otvara u slobodan prostor, traži loptu, gotovo je u svakom skoku pobjednik.

Na koncu, pokazao se i kao strijelac. Pogodak je postigao nakon prekrasne akcije. Sammir je dubinskom loptom pronašao Ibaneza, koji je vratio u srce šesnaesterca, gdje Fernandes loptu s desetak metara šalje u mrežu.

Fernadesa je u utorak gledao i Soudani, alžirski reprezentativac koji je skupa s Zoranom Mamićem i menandžerom Dankom Đikićem stigao na ptujsku utakmicu.

Dinamo je bio bolja momčad do izmjena koje je Jurčić napravio u 60, minuti, makar je i do tada prijetila Olimpija. Olimpija je izjednačila nakon centaršuta Trifkovića, sjajno je reagirao Šporer i loptu poslao u mreži kraj nemoćnog Migliorea. Sve u svemu, Dinamo solidan sat vremena, nakon rošada i izmjena priča je bila drukčija.

Modri su na kraju ipak zaslužili pobjedu, pogotkom Krstanovića iz jedanaesterca u smiraju utakmice. Nad Krstanovićem je i skrivljen jedanaesterac.

Utakmica je bila zatvorena za javnost, ali je stigla skupina od 80 BBB-a. Utakmicu su gledali iz kuta stadiona, nije bilo incidenata do trenutka kad su se s druge strane stadiona pojavili navijači, pretpostavljamo Olimpije. Tada je nekoliko BBB-a potrčalo prema njima, ali nismo vidjeli okršaj s obzirom da ih je dijelila žićana ograda. U tom trenutku je intervenirala slovenska policija, došlo je do sukoba s BBB-ima, poletjele su i neke boce na parkiralištu ispred stadiona.

Kako je Jurčić vidio izgred s navijačima?

- Taj incident poremetio je koncentraciju mojih igrača. Žao mi je, više uopće ne znam što da kažem. Volio bih da se stvori lijepa kohezija između momčadi i navijača, da budemo jedno tijelo, da djelujemo skupa. Ovako ostaje ružna slika i Dinama i navijača i svih nas skupa, koji smo sudjelovali u ovoj utakmici.

DINAMO - OLIMPIJA 2-1

Strijelci: 1:0 – Fernandes (28), 1:1 – Šporer (69), 2:1 – Krstanović (86 -11 m)

Dinamo: (4-1-4-1): Migliore – Jedvaj , Addy, Šimunić (od 60. Leko), Ibanez (od46. Pivarić) – Ademi (od 60, Husejinović) -Fernandes (od 60. Beqiraj), Brozović, Sammir (od 60, Antolić), Rukavina (od 60. Krstanović) – Čop (od 60 Kramarić). Trener. Kruno Jurčić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 00:44