Drago Sopta / Cropix
VATRENA OBRANA

Schifo, Strinić i Srna poručili: 'Već pet puta smo dokazali da nam se može vjerovati!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. svibanj 2012. 13:13

Na Euru u Austriji primili smo jedan gol u skupini. Na Sp-u u Francuskoj dva. U engleskoj 1996. tri tek u trećem kolu, kad je bio siguran pa se s Portugalom igralo revijalno, prije toga mreža je ostala čista. To su najbolji nastupi Vatrenih, koji s i9 na ostalim turnirima imali moćnu defanzivu. Vatrena obrana uoči Poljske izgleda tanko, no akteri nas uvjeravaju da bi kupovanje apaurina bilo bacanje novaca...

Slaven Bilić uvježbava varijantu Vida, Ćorluka, Schildenfeld, Strinić. Na Dejana Lovrena ne može računati, on na Euru neće igrati ne dogodi li se čudo, dok bi josip Šimunić već danas trebao u ozbiljan pogon.

- Ma čemu toliki upitnici? Nema mjesta nervozi. Igarala je Hrvatska bez Lovrena i uvijek smo svoje napravili. već pet puta smo dokazali da nam se može vjerovati, da smo pravi - korektan je i odlučan Gordon Schildenfeld.

Ivan Strinić oprezniji je u opservacijama, premda i kod njega definitivno dominira optimistična crta.

- Možete se uzdati u nas, neće tu biti nikakvih dvojbi. Trebali bi svi stati iza ovoga što imamo i pokušati se fokusirati čim kvalitetnije na prvu utakmicu.

Zatim je izrekao, čini nam se, ključne rečenice. Dobitničku formulu:

- Ne smijemo dati Ircima šansu da se uoće približe našem golu. Što su dalje tim bolje. Zajednički trebamo pridonjeti, i napad, i veza, svi moramo igrati obranu, tako će biti lakše i posljednjem redu.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 22:23