Srđan Vrančić/CROPIX
PREKOBROJNI VATRENI

Kalinić i Lovren bez riječi! Vrsaljko: Idem na odmor; Blažević: Nadao sam se...

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. svibanj 2012. 18:43

Nedugo nakon što je doznao da izbornik Bilić na njega ne računa za Poljsku, Šime Vrsaljko sjeo je u automobil HNS-a i vratio se u Zagreb.

- Nije bilo suza, ali u dubini duše nadao sam se da ću ići na EP. Poštujem izbornikovu odluku, ekipa koja putuje na Euro napravit će veliki rezultat i dajem joj punu podršku.

Vrsaljko je najveći gubitnik priprema, nakon Lovrena kojeg je zaustavila ozljeda. Zasad je još samo talent, pravi igrač bi tek trebao postati.

- Ne znam je li u izbornikovoj križaljci neku ulogu igralo Lovrenovo otpadanje, sigurno mi je krivo zbog njega što ga je ta ozljeda spriječila.

Bilić je kazao da ga nije uspio osloboditi grča. O kakvom se grču radi?

- Ne znam. Poštujem izbornikovu odluku i to je to.

Jesu li vam ovo najteži trenuci u karijeri?

- Nisu, bilo je i gorih, a znam da će biti i neugodnijih. Sad idem na odmor, reprezentaciju ću pratiti na televiziji, bodriti ih kao da sam s njima, i nastojat ću što spremniji doći na nove Dinamove pripreme.

Jesu li vas iz kluba zvali da pregovaraju s Bayernom iz Leverkusena o transferu?

- Ne, ništa ne znam o tome.

Blažević: Potajno sam se nadao



Vratar Hajduka Goran Blažević marljivo je radio, ali od prvog dana bilo mu je jasno da je u reprezentaciji samo pričuvna opcija.

- Meni izbornikova odluka nije neki šok. Ne mogu reći da sam je očekivao, ali kako su mediji pisali moglo se pretpostaviti da ću biti prekobrojan. Nisam najsretniji, ja sam isto sportaš, kao i svi drugi želim biti sudionik velikih utakmica i natjecanja, nisam tu pao s Marsa. Radio sam i davao na treninzima sve od sebe. Čak sam se i potajno nadao, ali na kraju ne mogu biti nezadovoljan. Drago mi je što sam se tu našao i osjetio ozračje u reprezentaciji.

Blažević i Nikola Kalinić vratili su se u utorak u Split, zrakoplovom iz Beča, preko Zagreb.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 03:10