INTER - DINAMO 0:2

Sammir pokrenuo uspavani Dinamo, Zaprešićani ostali bez tri ozlijeđena stopera

U prvom susretu 12. kola Prve HNL u Zaprešiću su nogometaši zagrebačkoga Dinama pobijedili Intera s 2:0 (0:0). Strijelci su bili Puljić (61) i Duje Čop (81)
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. listopad 2012. 16:29

Dinamo se nije nasukao ni u Zaprešiću, Modri će PSG dočekati u pobjedničkom nizu. Nisu igrali bajno, ovu utakmicu, odnosno prvih sat vremena, kad bi mogao, vjerojatno bi i Ante Čačić volio odmah zaboraviti.

Dugo nismo vidjeli toliko malo nogometa u 60 minuta, s toliko malo pravih poteza i prilika. Dinamo je čitavu utakmicu dominirao, ali i puno griješio, nije tu bilo razigranosti, lepršavosti i ideje kao protiv Hajduka i Slavena Belupa, Čačićeva momčad kao da je vozila u prvoj brzini. Iako je trener Modrih javno tražio da dečki moraju nastaviti s takvim izdanjima, u Zaprešiću ga nisu poslušali. Bila je to uspavanka, gledatelje su u prvih sat vremena razbudili tek Čop koji je udarcem s petnaestak metara zagrijao Santinija i Ibanez koji je isto učinio iz slobodnog udarca. Pred kraj prvog poluvremena Kelava je rukom dodao loptu Gorgievu, koji nije uspio iskoristi poklon. Dinamov vratar, činilo se, razmišljao je loptu izbaciti van igrališta jer je jedan Interov igrač ležao kraj vratnice, u tom razmišljanju se zabunio i dao iznenadnu šansu gostima. Ipak, ostalo je ništa-ništa.

Čačić je na odmoru u kabini ostavio neraspoloženog Kovačića, uveo je Alispahića, nešto kasnije ušao je i Sammir. Bio je to i ključni trenutak susreta, on je, u svom prvom dodiru s loptom, dvije minute nakon ulaska asistirao za Dinamovo vodstvo.

0:1 Puljić

Sammir je primio loptu na 18 metara, uputio ju prema golu. Na putu prema Santiniju skrenuo ju je Ante Puljić, prevario domaćeg vratara i donio Dinamu vodstvo. Bio je to Puljićev prvijenac u Dinamovom dresu. U Koprivnici je bilo blizu, ali je na kraju bio autogol, sad je Puljić naplatio trud.

Sammir je bio vrlo raspoložen, za nekoliko je minuta napravio više nego njegovi suigrači u prvih sat i nešto vremena, razbudio je momčad. Odlično je proigrao Čopa za konačan mat, međutim, inače solidni Čop nije uspio zabiti jedan na jedan, Santini ga je pročitao. Usput, Inter je u utakmicu već ušao bez nekoliko važnih igrača, a za Borimira Perkovića stvari su krenule već u prvom poluvremenu kad se ozlijedio Bagarić, zamijenio ga je Ćosić. Potom se ozlijedio i Batur, a onda, u 75. minuti i spomenuti Ćosić. Kako je Perković već iskoristio sve tri izmjene, zadnjih 15 minuta domaćini su igrali s igračem manje i odustali od svake nade da bo mogli nešto napraviti. U takvoj je igri Dinamo uspio stići do drugog pogotka.

0:2 Čop

Mladi Halilović je iznudio prekršaj na desnoj strani. Prekid je izveo Sammir, dodao u kazneni prostor do Ibaneza. On je zaustavio loptu, na nju je natrčao Čop i zatresao mrežu.

Na kraju ipak rutinska i zaslužena pobjeda Modrih, iako, sigurni smo, Ante Čačić imao je puno toga za reći svojim igračima. No, ako je točno da velike momčadi pobjeđuju i kad igraju loše, onda je Dinamo jučer uistinu bio - velika momčad! Ali, protiv velike europske momčadi kao što je PSG, pa i za neki mali poraz od Francuza to neće biti dovoljno. No, očekivano je i bilo da nakon reprezentativne stanke i uoči Lige prvaka Modri ne odigraju nešto posebno, najbitinije je bilo pobijediti, to je Dinamo i uspio, što mu često u Zaprešiću nije uspijevalo. Primjerice, lani je uz sličnu igru Dinamo ovdje izvukao tek remi.

INTER - DINAMO 0:2 (Puljić 61, Čop 81)

INTER: Santini - Herceg, Bagarić (Čosić 16), Batur (Čeliković 67), Kramarić - Budimir, Milardović, Plazanić, Gorgiev (Matko 46), Mlinar - Oršić

DINAMO: Kelava - Vrsaljko, Puljić, Šimunić, Pivarić - Ademi (Sammir 58), Brozović - Ibanez, Kovačić (Alispahić 46), Čop - Krstanović (Halilović 73)

KRAJ

90. minuta - Zagužvalo pred santinijem nakon pokušaja Sammira, očistila je obrana Intera opasnost

88. minuta - Ibanez je primio loptu na vrhu kaznenog prostora, prevario je svog braniča, a njegov udarac zaustavio je Santini

81. minuta - GOOL Sammir je lijepo odigrao za Ibaneza u 16-ercu koji je poslao povratno za Čopa, a on je lagano zabio za povećanje vodstva

76. minuta - Sammir je izvrsno uposlio Čopa, koji je krenuo prema Santiniju, a njegov je udarac zaustavio vratar Intera

75. minuta - Inter će utakmiccu do kraja odraditi s deset igrača jer im se ozlijedio Čosić

73. minuta - Halilović je ušao umjesto Krstanovića

67. minuta - Čeliković je zamijenio Batura

61. minuta - GOOL Sammir je ubacio s 20-ak metara, Puljić je bio najviši u skoku te je zakucao loptu u mrežu

58. minuta - Sammir je ušao umjesto Ademija

56. minuta - Žuti karton dobio je Herceg

55. minuta - U nastavku se nastavila blijeda igra iz prvog poluvremena

52. minuta - Čop je dobio žuti karton

46. minuta - Alispahić je zamijenio Kovačića, Matko Gorgieva

46. minuta - Utakmica se nastavila

Drugo poluvrijeme

Kraj prvog poluvremena

45. minuta - Zabili su nogometaši Intera pogodak nakon pogreške Kelave, svirano je zaleđe Budimira

44. minuta - Krstanović se namjestio na udarac, ipak blokirala je obrana Intera njegov pokušaj

40. minuta - Vrsaljko je dobro centrirao, Santini je ponovno pokupio loptu

39. minuta - Ibanez je probao snažnim udarcem iz prekida iznenaditi Santinija koji je odlično reagirao i spasio vrata Intera

37. minuta - Budimir je probao s 20-ak metara iskosa, lopta je završila pokraj gola

35. minuta - Pivarić je ubacio za Krstanovića, Santini je izbio u korner

33. minuta - Ibanez je imao priliku iz prekida ubaciti i gurnuti suigrače u priliku, ali je njegov centaršut bio neupotrebljiv

29. minuta - Brozović je poslao dobru loptu prema Ibanezu koji je kasno krenuo prema njoj pa mu je pobjegla

23. minuta - Prvi pravi udarac prema golu. Čop je pucao iskosa, vratar Santini je obranio

20. minuta - Utakmica je na kratko prekinuta zbog baklje koja je uletjela u teren

16. minuta - Bagarić je napustio teren zbog ozljede. Čosić je ušao umjesto njega

11. minuta - Prvi udarac iz kuta za Inter izveo je Mlinar, najviši u skoku bio je Milardović, ali nije dobro zahvatio loptu glavom

8. minuta - Igra se utakmica bez prilika. Inter teško izlazi iz svoje polovice, Modri bez izrazite prilike

3. minuta - Pogrešku Brozovića nije iskoristio Budimir, Puljić mu je uzeo loptu

1. minuta - Počela je utakmica

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 11:24