Ronald Gorsic / CROPIX
KAKO ZAUSTAVITI ZLAJU?

Čačić popljuvao HNL: 'Kako da se spremim za PSG kada godišnje odigramo 6 utakmica!

Kako da ih iznenadim? Pa mi odigramo šest ovakvih utakmica u cijeloj sezoni. Kako da uvježbam obranu, kada nam momčadi iz HNL-a ne mogu doći do gola - jada se Čačić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. listopad 2012. 16:59

Ante Čačić nije se mogao dugo spremati za sudar s Carlom Ancelottijem. Kaže da je odradio tek tri treninga nakon ogleda s Interom u Zaprešiću.

- Ne možemo se nažalost u HNL-u spremati za ovakve utakmice. Kako ćemo, pa recimo nama je Inter u subotu jednom opalio prema vratima. Igru obrane uopće nismo mogli uvježbavati, ne možemo to niti u jednoj utakmici HNL-a.

Onda je izrekao jednu zanimljivu rečenicu.

- Mi godišnje igramo samo šest utakmica!

Mislio je naravno na ove u skupini Lige prvaka. Izgleda kao podcjenjivanje HNL-a, pa i kvalifikacija za Ligu prvaka. Naravno, s obzirom na uvjerljivost u domaćem prvenstvu, te pet pobjeda i samo jedan neodlučeni rezultat u boju za najelitnije klupsko natjecanje na svijetu, možda si i priušiti takvu rečenicu. Ali Čačić ipak ne bi trebao zaboraviti da Dinamo upravo zahvaljujući takvoj domaćoj ligi igra u Ligi prvaka. S druge strane s pravom se hvalio sa svojom sjajnom serijom u Prvoj HNL, a kad ovako zbori, onda dezavuira i svoje krasne rezultate.

- PSG vodi u francuskom prvenstvu, to sve govori u prilog tome o kakvom se protivniku radi. Taj klub dolazi prvi put igrati protiv Dinama, to je još jedan razlog da se svi skupa veselimo.

Pitali smo Čačića bi li mu osvajanje jednog boda ili senzacionalna pobjeda protiv Carla Ancelottija bila najveći uspjeh u karijeri?

- Nikad s druge strane nisam imao tako veliko trenerski ime. Ancelotti je među pet najboljih trenera na svijetu. Da, gledajući jednu utakmicu, bio bi mi to najveći uspjeh u karijeri. Ali moj najveći uspjeh je ipak plasman u Ligu prvaka.

Kad je Dinamo u pitanju, kaže:

- Mi ove godine imamo obvezu da budemo bolji nego prošle godine kad je nastup u Ligi prvaka imao lošu konotaciju. Pokušat ćemo napraviti nešto više, uhvatiti koji bod. Danas ćemo učiniti sve da kroz prezentaciju svoje igre limitiramo snagu i kvalitetu PSG- a koji je satkan od velikih svjetskih igrača, a vodi ga svjetski trener. Makar mislim da je Porto ipak bolji. No dobro, nogomet je igra u kojoj ne pobjeđuju uvijek favoriti.

Pričao je kako Modri u dva poraza protiv Porta i Dynama iz Kijeva nije bio ponižen i deklasiran.

- Izgubili smo ih jer smo, uvjetno rečeno, imali pojedinačnih slabosti. Te slabosti netko kvalitetniji uvijek razgoliti. Ja sam siguran da moji igrači vjeruju da možemo uspjeti. Možda kod jednog dijela igrača postoji odjek prošlogodišnjeg rezultata u Ligi prvaka, ali isto tako znam da vjeruju kao i ja.

Kad se radi o Ibrahimoviću, Čačić veli da ga treba otcijepiti od ostatka momčadi, izolirati.

- Tako ga možemo učiniti pitomijim.

Sprema li Čačić neko iznenađenje za PSG?

- Ne znam kako bih ih mogao iznenaditi! Ali svakako da smo stekli neko iskustvo iz ove dvije utakmice protiv Porta i Dynama Kijev.

Nekoliko puta je kazao kako sanja proljeće u Europi. Je li se probudio?

- Da, rekao sam da to sanjam. Nisam se odrekao tog sna. Imam pravo sanjati i to prenijeti na momčad. Vidjet ćemo što će biti. U svakoj utakmici moramo tražiti svoju priliku. Bez obzira o kome se radi.

Za ogled s PSG-om do sada je, uključujući paketa prodane za Porto, prodano je 6 500 ulaznica. Je li akcija 'navijača za milijun kuna' propala?

- Možda nije uspjela! Namjera je bila jako dobra. Nažalost, vi ste to uspjeli jako dobro ismijati, napraviti jedan veliki cirkus. Umjesto da smo svi skupa napravili jedan veliki nogometni cirkus. Ovo što radi Dinamo za hrvatski nogomet je više od Dinama. Naši klubovi uzimaju koeficijente koje mi godinama skupljamo.

Kaže da je i svlačionica svjesna da njihova ideja nije prihvaćena na najbolji način.

- Na ovim prostorima samo Dinamo igra Ligu prvaka. Ja sam malo stariji. Sjećam se kad je ovdje dolazio Pele s Santosom, sjećam se da je oproštaju Stjepana Lamze došao Eusebio... Danas dolazi Ibrahimović. Too je zasluga Dinama, ove momčadi. Užasno je igrati pred praznim tribinama. Siguran sam da smo protiv Porta imali 10 tisuća gledatelja, momčad bi imala drukčiji 'druk'. Mi smo zato hendikepirani. Nažalost, to moram kazati, ovaj dekor ne zaslužuje Ligu prvaka! Za to smo svi zaslužni - zaključio je Čačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 13:35