Drago Sopta/CROPIX
SELI NA ISTOK

Metalist želi Sammira, Ukrajinci spremni platiti za veznjaka 8 milijuna eura

Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 03. studeni 2012. 10:57

Novopečeni hrvatski reprezentativac Sammir mogao bi već ove zime promijeniti sredinu. Reprezentativni debi Sammira u kockastom dresu utjecao je na potencijalne kupce, pa je Sammir sada mnogo zanimljiviji europskom tržištu. Dinamov Brazilac mogao bi i trebao karijeru nastaviti u Ukrajini. Točnije, u redovima tamošnjeg prvoligaša Metalista iz Harkiva...

Ukrajinski mediji posljednjih su se dana raspisali o velikom interesu Metalista, danas četvrtoplasirane momčadi tamošnjeg prvenstva za Dinamovog 'fantazista’. Metalist je vrlo ozbiljna momčad koja, već dvije sezone, zavidne rezultate pruža i na europskom planu (prošle sezone stigli su do četvrtfinala Europske lige). Danas u Ukrajini vladaju neka druga vremena, Šahtar je gotovo nedodirljiv na vrhu prvenstvene ljestvice, dok se za drugu poziciju koja vodi u Ligu prvaka grčevito bore Dnjipro, Dynamo Kijev i Metalist. Te tri momčadi danas se, nakon 13 odigranih kola, nalaze u samo tri boda.

Čelnici Dinama već znaju za interes Ukrajinaca, no službene ponude u Maksimiru još nema. Skauti Metalista nekoliko su puta pohodili utakmice Dinama (najavljeno i nenajavljeno), te se na 'vlastite oči’ uvjerili u sposobnosti Dinamova Brazilca. Sammir bi se u Ukrajini mogao vrlo dobro snaći. U svlačionici Metalista prevladava 'Južna Amerika’, u momčadi se već nalazi šest Argentinaca i pet Brazilaca. Riječ je, pritom, o igračima koji nisu 'bofl’ roba, već u svojoj karijeri imaju čitav niz reprezentativnih nastupa.

Platežna moć Metalista vrlo bi lako mogla zadovoljiti apetite hrvatskog prvaka, a Sammir bi se prema Ukrajini mogao zaputiti u transferu vrijednom 7-8 milijuna eura, čime bi postao i najskuplji igrač u povijesti Metalista.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 13:20