Drago Sopta / Cropix
NAJBOLJI IGRAČ HNL-A

Sammir: Nisu mi potrebna dva mjeseca priprema da bih bio najbolji igrač HNL-a

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 06. veljača 2011. 14:51

Osmijeh je širok, ali ni briga nije beznačajna. Jučer smo s Jorgeom Sammirom Cruzom Camposom na hotelskom hodniku razmijenili nekoliko riječi:

Kad će opet vježbati na otvorenom?

- Ne znam. Točno je da tu tetivu osjećam. Boli. Ali ide na bolje. Vjerujem da ću od ponedjeljka lagano trčati. Silno mi nedostaje lopta; mi Brazilci smo takvi, najradije igramo!

Kako i kada namjerava nadoknaditi zaostatak izazvan mirovanjem i u Međugorju i u Beleku?

- Oprostite, meni ne trebaju dvomjesečne pripreme da bih bio najbolji igrač 1. HNL! Uvjeravam da će sve biti isto kao i na jesen.

Poriče da je frustriran neodlaskom iz Maksimira:

- U Dinamu sam pet godina. I nije mi teško. Dinamo je moj klub. Pretpostavljam da će promjena biti na ljeto. A možda i neće.

Zar neće sudjelovati u pohodu na Ligu prvaka?

- Već sudjelujem, čim sam ostao. Bilo bi mi drago pomoći na tom velikom zadatku.

Nedavno su se oglasili neki Rusi nudeći 6 milijuna eura, ništa od toga?

- Čuo sam za ponudu. Međutim, s prvog me kata nisu zvali.

Uistinu nije depresivan, ljutit zbog zadržavanja na postojećoj adresi?

- Razumijem da vi novinari svaki dan morate nešto pisati, ali zašto prije objave ne provjerite kod mene? Tvrdim da sam u sasvim dobrom, uobičajenom psihološkom stanju, ni na koga srdit, nimalo nervozan, nespokojan ili nestrpljiv.

Zaručnica je OK?

- Ah, zašto mediji stalno upliću i nju? Yasmine je u Brazilu. Trudna, mora mirovati. Treba li se živcirati zbog nečijih naklapanja, izmišljotina? Ne shvaćam takve metode: svake godine ponavlja se sve isto. Nije u redu. Nije fer!

Budući otac je u anketi prvoligaških kapetana proglašen najuspješnijim akterom prve dionice. Jest da nagradu nije primio, žurilo mu se u Južnu Ameriku, no kako je doživljava?

- Pa, ja i jesam najbolji igrač Hrvatske lige. Želim biti i najbolji strijelac. Pokupim li oba ta naslova, osjećat ću se spektakularno!

Nema straha ni za Dinamovu dvostruku krunu?

- Dakako, ništa nije upitno, prvaci već jesmo, a osvojit ćemo i Kup.

Koliko mu nedostaje Etto?

- Mnogo. To je shvatljivo – pet sezona bili smo nerazdvojni, kućni prijatelji i cimeri na pripremama i putovanjima.

S kim sada dijelu sobu?

- S Palićem.

Uopće nam se nije činilo da Sammir “tehnicira” lažnim emocijama, da išta skriva. Samo da konačno osvane na igralištu, Plavi s njim dobivaju drukčiju dimenziju! Njega ne bi tukli oni klipani iz BATE Borisova i Steaue. Naime, ne bi ga stigli, izmigoljio bi u tehničkim zagonetkama, za njih nerješivim. (bs)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 17:42