Drago Sopta / Cropix
VAHA IMA IDEALNIH 11

Morales i Rukavina od luzera do nezamijenjivih, Brezovec zvijezda veznog reda

Izgleda li Dinamova idealna jedanaestorica za proljeće ovako: Kelava - Vrsaljko, Bišćan, Tonel, Cufre - Badelj, Brezovec - Rukavina, Sammir, Morales - Beqiraj? Vjerojatno
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 08. veljača 2011. 20:55

Izgleda li Dinamova idealna jedanaestorica za proljetni nastavak ovako: Kelava - Vrsaljko, Bišćan, Tonel, Cufre - Badelj, Brezovec - Rukavina, Sammir, Morales - Beqiraj?

Vjerojatno. Kad su svi zdravi i spremni. Nema sumnje da bi taj ansambl s mnogo optimizma jurišao i na Ligu prvaka! Kristaliziranje Hercegovinom i ovim dijelom Turske ispostavlja rezultate. Iz dana u dan Halilhodžić je bliži definitivnom zaključku.

Najviše je prijepora među trojicom veznih koji naginju navali. Za onog desnog, za kojeg, eto, nominiramo Rukija, konkuriraju i Kramarić, Palić, Šitum, Sylvestr. Ne i Tomečak, na njegovo razočaranje. Sjetimo se da je lani izjavio 'radije bih bio vezni u Dinamu, nego branič u Chelseaju!’ Odlaskom Etta zasad je 'Tomaček’ alternacija Vrsaljku.

Činjenica je da je Sylvestr sva tri ovdašnja meča igrao na lijevoj strani, koja bi po logici trebala pripasti osokoljenom Moralesu, koji također može desno. Kao i defenzivni vezni Badelj, ali bolje je suviše ne eksperimentirati, miješati. Pedro je sposoban i za ulogu namijenjenu Sammiru, koji i dalje oporavlja Ahilovu tetivu desne noge pa se na poslovima vodećeg kreatora sve uvjerljivije ponaša mladi Kovačić. Podsjećamo da u lipnju stiže Alispahić.

Trener je doduše Rukavinu spominjao za špicu, koja nije nepoznata ni Kramariću ni Sylvestru.

Ostale figure na ploču će prema potrebi. Skender ako zbog nekog razloga otpadne Kelava (Lončarić još izvjesno vrijeme neće biti na raspolaganju, a Zelenika stasa), Barbarić dežura zbog uskakanja u središte obrane, u kojem se snalazi i Mesarić, ponekad i lijevi bek. Što je i Ibanez, ali Lucho je prilično uspješan i na Moralesovom mjestu. Tu je i Bručić. Ademi, Chago i Calello čekaju dok se ne otvori prostor koji popunjavaju Badelj i Brezovec, s tim da je Ademi i korektan stoper.

Protagonista je dosta, i previše. Ne bi škodilo da je paralelno s Ettom, Carlosom te Slepičkom još netko transferiran ili posuđen.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 19:54