Nediljko Labrović je branio u 12 utakmica ove sezone

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
RIJEKA SE NE PREDAJE

Riječani misle ozbiljno: ‘Nema nikakve dvojbe da će se u Maksimiru opet i nas nešto pitati‘

Vratar Nediljko Labrović jesenas je branio na 12 utakmica, sedam je puta pritom sačuvao mrežu čistom.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 18. siječanj 2022. 19:20

Ni trener Rijeke Goran Tomić nije bio imun na virozu. Nakon što su lakše ozljede i prehlade udaljile od trenažnog procesa i utakmica niz igrača (Pavičić, Tomečak, Vuk, Liber, Obregon, Velkovski, Krešić, Vučkić...), viroza je shrvala i Tomića. No, pripreme se u Umagu nastavljaju po planu, a Riječani ističu kako je u svemu dobro što nitko nije zaražen koronavirusom, nego je riječ o prehladama.

Uvijek može bolje

Nadareni vratar Nediljko Labrović (22) jedan je od onih kojeg su zdravstvene nedaće zaobišle. Svoj je danak ozljedama platio jesenas, kad je pauzirao više od dva mjeseca zbog ozljede aduktora. Vratio se između vratnica sjajnim obranama u četvrtfinalu Kupa protiv Dinama u Maksimiru, bio je najzaslužniji za 3:1 pobjedu Rijeke i nakon tog dvoboja “jedinica” je u preostala četiri jesenska kola bila njegova.

A trener vratara Rijeke, Gojko Mrčela, nedavno nam je rekao da je Labrović prvi izbor i za proljetni dio natjecanja. Na obje je dosadašnje pripremne utakmice počeo utakmicu, a Zlomislić ga je zamijenio u drugim poluvremenima susreta s Domžalama i Bravom.

"Samo nek’ me zdravlje i dalje posluži, a nadam se da će se i moji suigrači ubrzo vratiti u normalni ritam treninga", rekao nam je Labrović i potom ocijenio svoju jesen na Rujevici:

"Branio sam na sedam prvenstvenih utakmica, te dvaput u Kupu i triput u Europi. Zadovoljan sam svojim nastupima, od tih 12 utakmica na sedam sam sačuvao mrežu čistom, primio sam osam pogodaka i to su svakako dobre brojke. Nakon svake utakmice s trenerom vratara sve analiziram, ukazuje mi na to što mogu i moram poboljšati i ti mi razgovori stvarno znače mnogo. Jasno je da uvijek može biti bolje, ali uzme li se u obzir i da sam ljetos došao na Rujevicu, onda doista imam razloga za zadovoljstvo."

Brzo ste se prilagodili na novu sredinu. A kakva je razlika u branjenju za Rijeku u odnosu na šibenske vratarske dane?

"Velika je razlika. U Rijeci se borim za vrh, u Šibeniku sam se borio za ostanak. Rijeka je na višoj kvalitativnoj razini od Šibenika, infrastruktura je bolja, a definitivno sam, kad se sve zbroji, imao više posla između vratnica u Šibeniku, svako malo sam morao reagirati. A u dresu Rijeke, stavimo li sa strane utakmice protiv Dinama, Osijeka i Hajduka, na ostalim dvobojima nerijetko se dogodi da sam desetak minuta puki promatrač zbivanja, a onda se nešto dogodi u mom 16-ercu. Ne smijem, dakle, biti ni sekunde opušten, čak ni kad stalno napadamo i pokušavamo probiti suparnika."

image

Labrović je prije Rijeke branio u Šibeniku

ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Najbolju ste jesensku utakmicu, po ocjenama mnogih, odigrali u Maksimiru, u Kupu protiv Dinama. I te su vas sjajne obrane i zadržale između vratnica do kraja polusezone, do tada također dobri Zlomislić preselio je na klupu.

"Slažem se, bila je to moja odlična utakmica i te su obrane imale dvostruku težinu. Eliminirali smo Dinamo, a ja sam se nakon dvomjesečne stanke uspješno vratio."

Na proljetnom startu opet gostujete kod Dinama u Maksimiru.

"Bit će to još jedan težak i neizvjestan dvoboj. Pomalo pratim Dinamove pripremne rezultate, vidim da dobro idu, ali u Maksimiru će se opet i nas nešto pitati."

Iako ste prvi Tomićev izbor za “jedinicu”, konkurencija je jaka, Zlomislić i Prskalo čekaju svoju šansu. Kako živite u tom konkurentnom ozračju?

"Odlično! Ta je konkurencija, naime, dobra za sve nas, imamo odličan odnos, jedan drugoga tjeramo na treninzima da budemo što bolji. A izvan travnjaka zajedno sjednemo za stol, razgovaramo, pijemo kave, nema “podmetanja nogu”, jedan drugome ukazujemo na pogreške ili se međusobno bodrimo."

Zajednički cilj

Može li Rijeka biti bolja na proljeće nego jesenas? Želite li osvojiti naslov, bit će vam svakako potrebno poboljšanje?

"Svjesni smo toga, svima nam je cilj da iz dana u dan budemo sve bolji. Siguran sam da ova momčad ima potencijal za velike stvari, imamo još dosta prostora za poboljšanja i nadam se da će se to vidjeti na proljeće."

Tko je prvi favorit za osvajanje naslova?

"Dinamo, Osijek i mi smo tu, izjednačeni, s istim brojem bodova, a Hajduk nas prati. No, rano je bilo što predviđati, ali sam uvjeren da će to biti neizvjesna i teška borba za naslov. S pravim, pobjedničkim gardom i izraženim samopouzdanjem, možemo svašta napraviti, možemo daleko dogurati. Imamo potrebnu kvalitetu za najviše dosege", smatra Labrović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 01:06