Goran Šebelić/Cropix
OTVORENI TRENING

Pula pozdravila Vatrene, navijači bijesni: 'Srebrić je uzeo 1300 ulaznica!'

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je prvi trening na preuređenom stadionu Aldo Drosina. Treningu je nazočilo nekoliko tisuća ljudi, a za srijedu ulaznica nema
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 07. veljača 2011. 19:57

Jedini put se nacionalna momčad pojavila u Puli uoči SP-a 1998. u Francuskoj. U pripremnoj utakmici Slovaci su pobijedili Vatrene 2:1. Ponovni dolazak u Pulu povezan je s otvaranjem gradskog stadiona Aldo Drosina. Zanimanje je premašilo očekivanja, za dva dana rasprodano je 6900 ulaznica, a lokalni su navijači gnjevni na HNS jer je glavni tajnik Zorislav Srebrić “za potrebe Rusanove” uzeo 1300 ulaznica...

Kako bi odobrovoljio nezadovoljnike Slaven Bilić “otvorio” je treninge.

- Ponosni smo što ćemo igrati na svečanosti otvaranja pulskog stadiona. Česi su u posljednjih 15 godina jedna od najuglednijih europskih reprezentacija – kazao je izbornik Bilić.

Prvom treningu u Puli nazočilo je 1500 ljudi. Od pozvanih igrača nedostajali su Rakitić i Jelavić (stigli su nakon treninga).

- Zadovoljan sam što je vikend prošao bez ozljeda. I Strinić se vratio u konkurenciju - završio je Bilić koji je za sutrašnji (17.45) susret pozvao 24 igrača. Zbog ozljeda su otkazali Mario Mandžukić i Luka Modrić, ali Bilić nije posegnuo za alternacijama.

No, kada se na zdravstvene tegobe požalio Ivan Strinić izbornik je pozvao Manuela Pamića, ali je i on zbog ozljede morao otkazati. Problem lijevog boka ipak je amortiziran. Konstatacijom Ivana Strinića:

- Osjećam se dobro! Spreman sam. Pauzirao sam par dana radi problema s kukom i gležnjem. No, cijelo sam vrijeme u trenažnom procesu - tvrdi Strinić.

On je stigao iz Španjolske, gdje se Dnjipro priprema za nastavak sezone.

- Bio sam kratko u Ukrajini, pa proslijedio u Španjolsku. Upoznao sam suigrače, zadovoljan sam prvim impresijama.

Tko će u formaciji 4-2-3-1 biti najistureniji? Izbornik ima nekoliko mogućnosti glede igrača u prvoj liniji: Eduardo Da Silva, Nikola Kalinić, Nikica Jelavić ili Srđan Lakić? Lokalni navijači imaju favorita... Nikolu Kalinića.

- Bio sam u Puli pet mjeseci na posudbi i drago mi je što sam ponovno ovdje. Očekujem pune tribine, dobru atmosferu i pobjedu.

Kalinić odluku o vlastitom angažmanu prepušta Biliću.

- Zadnje dvije utakmice nisam bio u sastavu Blackburna. Imamo dosta napadača i trener nas stalno rotira. Unatoč tome, zadovoljan sam formom i spreman za nastup.

Dejan Lovren neće započeti utakmicu iako se “stabilizirao” u najboljoj momčadi Lyona. No, zadnjih se mjeseci u medijima pojavljivao izvan sportske rubrike. Bio je metom lopova.

- Upravo sam se preselio. Nije ugodno ući u provaljeni stan, pa sam odlučio promjeniti kvart. Neovisno o tome, sretan sam u Lyonu – tvrdi Lovren.

Idućeg tjedna Lyon igra osminu finala Lige prvaka protiv madridskog Reala. Lovren protiv Ronalda?

- Lyon je dvaput uzbacio Reala. No, ne radi se o istoj momčadi, a tamo je sad i Jose Mourinho, najbolji trener na svijetu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 04:27