foto: Ante Cizmic / CROPIX
SITNE POGREŠKE

Prošao derbi, a o sucima ni riječi: Glavni djelitelj pravde položio, pomoćnici malo 'zakašljali'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. ožujak 2016. 09:23

Damir Batinić jako je dobro odradio posao, bez ijedne pogreške vrijedne analize. Bio je gotovo uvijek na pravom mjestu, a itekako mu je na ruku išla korektna igra, pogotovo u prvom poluvremenu kad je bilo vrlo malo prekršaja, samo sedam Hajduka i šest Dinama. U nastavku su Bijeli podignuli agresiju, dinamovci češće kasnili i to kompenzirali nedopuštenim startovima, no iako se dizao broj prekršaja, nisu posebno rasle tenzije među igrača, Batinić je mirno fućkao do kraja.

No, to što je glavni sudac bio na visini zadatka ne znači da je kompletna arbitraža bila idealna. Fran Tudor po jednom je pobjegao i obrani Dinama i pomoćnim sucima, Dalibor Conjar u prvom dijelu i Bojan Zobenica u nastavku mahali su mu zaleđe kojega nije bilo. Koliko je u tome Hajduk zakinut? Vjerojatno ne ozbiljno jer u prvom slučaju Tudor je bio sasvim lijevo uz aut crtu još daleko od gola, iako se nikad ne zna što bi bilo, u drugom je Ježina istrčao i izbio.

TRI VAŽNE ODLUKE

■ Marko Pjaca ozlijedio se u 60. minuti, no Šimić ga je ispravno blokirao i zatvorio mu put do gola. Očito je nesretno pao nakon “bodičeka” u kaznenom prostoru. Sudac je to dobro vidio.

■ Fran Tudor je 21. minuti zaustavljen zbog zaleđa kojeg nije bilo, iako se radilo o rubnoj situaciji. Ipak, u takvom slučaju preporuka je sucima da daju prednost napadaču.

■ Zbog pozicije Schildenfelda Tudor nije bio u zaleđu u 68. minuti, no tada je Ježina istrčao s vrata i stigao do lopte te je izbio, Batinić je s malom zadrškom vidio signalizaciju pomoćnika.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 13:20