Cropix/Duje Klarić
DIRLJIVE SCENE

FOTO: Klinci molili igrače Hajduka da pobijede Dinamo: 'Izgubili ste, rastužili ste me, plakao sam...'

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 18. ožujak 2016. 19:57

Čim su zakoračili u prostorije Centra "Juraj Bonači", gdje žive djeca s poteškoćama u razvoju, igračima Hajduka je prišao jedan dečko, desetogodišnjak, koji im je rekao:

- Izgubili ste, rastužili ste me, plakao sam…

Bio je to jedan u nizu dirljivih trenutaka, trener Damir Burić sa šestoricom prvotimaca donio je poklone za Uskrs: brdo slastica, raznih kolača, bombona, čokolade… No, dok su se djevojčice bavile raspakiranjem kutija s darovima, dječaci su tražili pobjedu nad Dinamom, "to će nam biti najdraži poklon".

I najavili su "bijeli" da će u nedjelju u borbi za bodove dati "baš sve od sebe" da pobijede Dinamo, što je u stvari lako obećati, znatno teže realizirati. Ali to što se nadaju u pozitivan rezultat nedjeljnog derbija nekako može proći, dok uvjerenje Nikole Vlašića kako "priča u Kupu nije završena" baš izgleda utopistički.

- Kakav bih ja bio sportaš da se unaprijed predam - rekao je Vlašić. Odgajan sam tako da vjerujem u sebe, u svoje sposobnosti, da nikome ne priznajem da je bolji. Uostalom, bilo je takvih prevrata, nogomet i je zato najljepši sport.

Onda su krenula lamentiranja kako je Hajduk dva puta u Zagrebu poveo s 1:0 u posljednjim utakmicama, kako bi bilo lijepo da se dogodi i treći put, "pa da vidimo kako će oni reagirati".

- Dinamo je jednom u Zagrebu u finalu Kupa pobijedio Hajduk s 3:0, pa smo im u Splitu uzvratili s istim omjerom. U redu, revanš je bio na Poljudu, ali mi se u Zagrebu ne osjećamo kao gosti. Jer i u Maksimiru naši navijači su glasniji.

• Razlika je od one i ove momčadi ipak u tri značajna igrača, Hajduk bi danas s Milovićem, Caktašem i Balićem bio kudikamo jači?

- Točno je, ali imamo dobru momčad. Ovo što se događalo u prvom poluvremenu u polufinalu ne treba zanemariti, nikako potiskivati, kako se kaže pomesti pod tepih. Nikako, mi smo te odgovornosti svjesni.

• Razgovarali ste u svlačionici, ono među vama?

- Ma jesmo, ponavljam, svjesni smo da smo igrali mlako, automatski slabo. U stvari mi smo dali prostor Dinamu da se razigra. Tako neće biti u nedjelju. Dakle, dignuti glavu, pokazati hajdučko srce pa ma kako to nekima čudno zvučalo.

I trener Burić je iskazao zadovoljstvo reakcijom u svlačionici, priznao je da je kadar manjkav na nekim pozicijama, da su to kronični problemi, ali:

- Imamo mogućnost popravka. Jako dobro smo analizirali što se događalo, evidentna je želja igrača da se na neki način iskupe. Eto, sad imamo još jedan poticaj, djeca ovog doma su nam dala dodatne motive, ne smijemo dopustiti da ni ovaj dječak, ali ni bilo tko drugi od naših navijača pusti suzu zbog naše neangažiranosti, neborbenosti, nezalaganja...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 08:33