Drago Sopta / Cropix
'KOLIKO ANAS ZARAĐUJE...'

'Jerković je bacio hranu za medije, a na stranu Anasa nitko nije stao'

'Da je slučajno Split igrao kao mi i pobijedio, pisalo bi se da je Split razbio Hajduka, da je Katalinić veliki trener... Istina je da naša igra nije bila dobra, no pobijedili smo'
Piše: Mario VelićObjavljeno: 14. ožujak 2011. 10:15

Šutnja prema medijima koju su proglasili igrači bila je glavna tema obraćanja trenera Bijelih Gorana Vučevića.

- Dužni su davati izjave, ali su željeli skrenuti pozornost na sve ono što se događalo Anasu. Mislim da će oni ipak početi govoriti, tako su kazali - počeo je Vučević.

Iako sam nije “ušutio”, čvrsto je stao na stranu igrača, posebno Anasa Sharbinija.

- Zašto svi šute, zašto nitko ne napiše da je Jurica Jerković pogriješio što je one stvari kazao. Nakon te izjave nastavio se linč protiv momka, teško da je mogao biti jači. Pa pod kojim uvjetima mi ovdje radimo, pa to je prestrašno.

Inače tihi trener dodatno je podignuo intonaciju glasa, tempo i dinamiku dok je odgovarao na opasku da nisu novinari niti vozili automobil po atletskoj stazi niti kazali da Anasu treba psiholog.

- Ja sam prvi koji ga je udaljio. Ali sve ono što se kasnije dogodilo... Koja je šteta nanesena meni, njemu, momčadi i klubu! Samo se pisalo koliko on zarađuje, što postiže... Jerkovića jako cijenim, on je legenda kluba, ali ono što je kazao bilo je nespretno. Bacio je hranu za medije, a na Anasovu stranu nitko nije stao.

Smatra da ne treba secirati ostvarenu pobjedu protiv Splita.

- Da je slučajno Split igrao kao mi i pobijedio, pisalo bi se da je Split razbio Hajduka usred Poljuda, da je Katalinić veliki trener... Istina je da naša igra nije bila dobra, no pobijedili smo.

Što može očekivati od momčadi u Maksimiru?

- Moramo se nadigravati u Maksimiru, jedino nam pobjeda “igra”. Recept je igrati pametno, hrabro i odvažno, što je lako kazati, ali treba to i napraviti - svjestan je Vučević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 14:35