Goran Mehkek / Cropix
SENZACIJA NA POMOLU?

Preuzme li Harry Gordi Albion, Levy će Biliću ponuditi 3 milijuna funti za klupu Spursa

Piše: ArhivaObjavljeno: 13. veljača 2012. 10:31

Simon Conning, menadžer iz Liverpoola, koji je Nikicu Jelavića doveo iz Glasgowa na Goodison park i preko kojega je naš menadžer Ivan Cvjetković pokušao Mandžukića plasirati u Liverpool za 16,000.000 funti, odličan je poznavatelj engleskih nogometnih prilika, posebno onog dijela koji se odigrava iza kulisa. Kada sam ga pitao što će se dogoditi s Lukom Modrićem, ukoliko Harry Redknapp napusti Tottenham, nije dugo razmišljao:

- Sumnjam da će Luka ostati na White Hart Laneu. Koliko mi je poznato, još nije potpisao novi ugovor, još ga drže na plaći od 60.000 funti tjedno, što je mizerno za igrača takve kvalitete. No, i Chelsea je za Modrića završena priča, odlazak na Stamford Bridge više ne dolazi u obzir, Luka će najvjerojatnije u klub u usponu, klub velikih europskih ambicija…

Zar u ovom času postoji bolja opcija od ostanka u Tottenhamu, koji trenutno igra možda i najbolji nogomet u Premiershipu?

Luka od jeseni u Parizu?

- Ne sumnjajte u moje informacije, Modriću će stići ponuda iz Paris St. Germainea, to je danas financijski i u pogledu ambicioznosti najpotentniji europski klub, koji ne želi biti samo prolaznik u Ligi prvaka. Uvjeren sam da je Modrić prvi pick Carla Ancelottija, koji ga je vabio i u Chelsea, a za Ligu prvaka treba mu fantazist poput Modrića.

Kada je Chelsea zvao Modrića i nije štedio funte, ideja je bila stvoriti moćni trokut na sredini terena kakav ima Barcelona, trokut koji će moći parirati Xaviju, Iniesti i Fabregasu. Kupili su Juana Matu, poslali su ponudu za Modrića, a u pripremi je bio i juriš na Davida Silvu. No, stvar je minirala nepokolebljivost presjednika Tottenhama Daniela Levyja, koji je nanjušio veliki potencijal ove momčadi i stopirao Modrićev odlazak. No, sada, kada se zna da će Harry Redknapp postati engleskim izbornikom, kao što se i u Buckinghamskoj palači zna tko će biti sljedeći kralj, Levy više neće moći zadržati Tottenham u ovakvom sastavu, pa tako nije isključeno da se Modrić iduće jeseni nastani na Parku prinčeva, u gradu svjetlosti, koji se ponovno zainteresirao za vrhunski nogomet.

Moyes, Hiddink, Bilić...

Daniel Levy ovih dana boravi u Dubaiju na konzultacijama s ključnim članovima boarda koji upravlja Tottenhamom. Zaključili su da je 5 milijuna funti minimalna odšteta koju Engleski nogometni savez treba platiti Tottenhamu za prijevremeni raskid ugovora s Redknappom, koji ga uz Spurse veže još 15 mjeseci. I to će idućeg tjedna biti obavljeno, jer FA želi kupovati samo englesko i spremni su na Redknappa, ali i repove s Capellom potrošiti 15,000.000 funti. Naravno, postavlja se pitanje - tko će preuzeti Tottenham?

Slušajući razgovore ozbiljnih menadžera, shvatio sam da se sve vrti oko tri imena. U bubnju su David Moyes, menadžer Evertona, koji već 10 godina sa skromnim budžetom održava ovaj klub u Premiershipu i ne igra drugorazredne uloge. Druga solucija je Guus Hiddink, trener koji neće odbiti niti jedan posao i skupo će ga naplatiti. Treći kandidat je Slaven Bilić, koji u Engleskoj kotira vrlo dobro i Tottenham će ga sasvim sigurno pozvati na razgovor. Riječ je o zanimljivoj godišnjoj plaći od 3,000.000 funti bruto, što bi malo trenera odbilo. No, Slaven Bilić još nije završio posao u Hrvatskoj, čeka ga dugo toplo ljeto u Poljskoj, nadamo se i Ukrajini, i malo je vjerojatno da će se ozbiljan nogometni trener upustiti u takvu ekshibiciju. Ali, izazov Premiershipa je ogroman, nastup u Ligi prvaka je vrhunac nogometnog glamura, a tri milijuna zdrave engleske valute je “točka na i”. Bilićevi aduti su Luka Modrić i Niko Kranjčar, kojima je trener u nacionalnoj momčadi i on će ih lakše zadržati u Tottenhamu nego Hiddink, Moyes ili izvjesni Dave Jones iz Cardiffa, koji se spominje kao četvrta mogućnost za kormilara Spursa.

Harry - nogometni kralj

Harry Redknapp, trener koji je navijače Spursa u subotu navečer, nakon fantastične igre protiv Newcastlea, natjerao na striptiz, već je proglašen novim nogometnim kraljem. Da će dobiti posao iz snova jednako je sigurno kao i da će Fabio Capello za razvod braka s FA, za “tihi rastanak”, biti bogatiji za 1,500.000 funti. U vrtlogu te priče našla su se i dvojica Hrvata, Luka Modrić i Slaven Bilić, koje bi njihov sadašnji i bivši trener (Bilića je Redknapp vježbao u West Hamu, nap.p.) mogao učiniti najbogatijim Hrvatima. Niti Arapi neće šparati na Modrićevom transferu, odluči li se za PSG, niti će Židovi iz sjevernog Londona škrtariti na Bilićevoj plaći. Ali, postavlja se pitanje - što će biti s nama? Neće li sve to utjecati na rezultat hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu? Previše je novca u igri da bi bilo tko ostao hladan!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 09:26