Vlado Kos / CROPIX
FINANCIJSKI PROBLEMI

Predsjednik Osijeka najavio veliki posao: 'Manchester City bi mogao ulagati u naš klub'

Manchester City još od zime prati Marka Malenicu, ali konkretizacije posla još nema. U prijateljskoj utakmicu u Novigradu mladi vratar je još jedanput oduševio
Piše: Darko RužićObjavljeno: 20. srpanj 2013. 19:59

Prijateljska utakmica mladih momčadi Osijeka i Manchester Cityja pokazala je kvalitetu rada Škole nogometa u Gradskom vrtu, kao i kvalitetu većine onih koji već igraju ili će uskoro igrati u bijelo-plavoj momčadi. A utakmica koju je prvoligaš s Drave riješio u svoju korist sa 1:0 pogotkom Benedika Mioča, organizirana je radi pokušaja realizacije transfera mladog, dojučerašnjeg juniorskog, vratara Marka Malenice. Od zime ga još Manchester City prati, ali konkretizacije posla još nema.

- Tema razgovora nije bio samo transfer Malenice, moguće je da u Manchesteru nađemo strateškog partnera koji bi ulagao sredstva u naš klub. Međutim, sve je to još jako daleko, tek je inicijativa začeta - kazao je predsjednik Zdravko Josić.

Malenica je i nakon utakmice u Novigradu zanimljiv Manchester Cityju pa se u Osijeku nadaju da bi ga mogli transferirati.

- Ne samo Malenicu nego bilo kojeg našeg igrača moramo uskoro prodati kako bismo riješili dio novčanih problema koji pritišću klub. Tko će to biti, Malenica ili netko drugi, treći, ne znam, ali nadamo se sklapanju nekog posla - izjavio je sportski direktor Miroslav Žitnjak.

Ali koga god Osijek žrtvovao i odrekao se njegovih kvaliteta zbog novca, vodi se u klubu računa i o očuvanju igračkog kadra koji ima zadaću ispuniti natjecateljske ciljeve u sezoni koja tek što je počela.

- Još pregovaramo s Franom Vitaićem. Do danas ćemo čekati njegov odgovor jer želja koju je imao, angažman u inozemstvu, još mu se nije ispunila. Ni on više ne želi odugovlačiti i čekati. Propadne li mu svaka inozemna kombinacija, rekao je da će nam konačan odgovor dati danas. Osobno vjerujem da će postati naš član i pojačati našu momčad - kazao Žitnjak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 03:31