Drago Sopta / CROPIX
USPJEH U NOVIGRADU

Osječki mladići pobijedili Manchester City, Malenica opet oduševio Engleze!

Pobjeda Osijeka je vrijedan rezultat i još jedna potvrda kvalitetnog rada njegove škole nogometa.
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 17. srpanj 2013. 00:11

Pogotkom Benedikta Mioča u 90. minuti nogometaši Osijeka svladali su Manchester City u prijateljskoj utakmici u Novigradu. Bio je to susret momčadi Osijeka U20 i Cityja U21, pri čemu su je hrvatskog prvoligaša zaigrala većina igrača iz aktualnog seniorskog sastava, budući da su Osječani u novu sezonu ušli s izrazito podmlađenim sastavom.

S druge strane bila je budućnost kluba s Etihada koju s klupe vodi legendarni Francuz Patrick Vieira, a mlađi uzrasti Cityja su u Novigradu na pripremama za sljedeću sezonu. Susret je zapravo upriličen kako bi skauti i treneri Cityja još jednom na djelu vidjeli ekstra talentiranog osječkog vratara Marka Malenicu (19), za kojim je interes pokazalo puno klubova diljem Europe. U utakmici koju su obje momčadi shvatile profesionalno ozbiljno, dojam je da su Osječani pokazali više zrelosti, umijeća, ali i htijenja za što su konačno i nagrađeni golom u smiraj susreta, nakon što je Mandić odlično probio po lijevom boku u vratio loptu na 16-erac, gdje je Mioč elegantnom „fintom“ izbacio engleskog braniča i zakucao loptu u mrežu.

Bijelo-plavi su više težili igri, po neravnom terenu, i kontrolirali posjed lopte, dok su Englezi imali nešto izrazitije prilike, ali ih je tamo čekao Malenica. U 93. tražili su i 11-erac nakon dvoboja njihovog napadača i Osijekovog braniča Pavića. U konačnici, prema statistici maxisport.tv koji je radio internet prijenos utakmice, obje momčadi imale su po sedam udarca na gol, od čega Osijek četiri u okvir, a City tri. Malenica je pak bio iznimno siguran kako kod udaraca svojih budućih potencijalnih suigrača, tako i u čitanju njihovih ubačaja s bokova koje je hvatao bez problema. Je li to bilo dovoljno da bi potencijalni transfer ušao u fazu realizacije pokazat će vrijeme koje je pred nama, no Malenica sasvim sigurno ima svijetlu perspektivu.

Related content

U Osijeku se nadaju da bi im njegov transfer mogao donijeti popriličnu svotu novca, no još bi im više značilo ukoliko bi City prepoznao sjajan rad s mlađim kategorijama u Gradskom vrtu i kada bi njihov gazda odlučio uložiti u osječki klub. Inače, U21 momčad Cityja prema rezultatima iz prošle sezone pripada donjem domu Premier lige u toj dobnoj kategoriji, dok su Osječani najbolja hrvatska momčad i aktualni juniorski prvaci.

Osijek je igrao u sastavu: Malenica, Arsenić (od 55. Varga), Lukić, Šimunec, Pavić, J. Mišić (od 55. Ugarković), M. Mišić, Lulić (od 55. Jahić), Aleksić (od 46. Mioč), Dugandžić (od 55. Mandić), Pongračić (od 55. Grgić).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 01:29