Zagreb, 250712. Stadion Maksimir.Utakmica drugog pretkola, lige prvaka : GNK Dinamo - PFC Ludogorets. Rezultat prve utakmice u bugarskom Razgradu je bio 1:1.Na slici: Ivan Kelava, Domagoj Vida.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX
VIDA UPOZORAVA

'Porto nije Real, ali bilo bi suludo otvoriti se. Preiskusna su momčad, znali bi to kazniti'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. rujan 2012. 15:44

Domagoj Vida igra u sjajnoj formi i jedan je od ključnih igrača Dinama. Borac bez mane i straha, igrač koji uvijek nudi inspiraciju na travnjaku. Evo što kaže u predvečerje velikog okršaja u Maksimiru.

- Porto nije Real, nije Barcelona. Ali radi se o vrhunskoj momčadi sa sjajnim individualcima. Svake godine igraju Ligu prvaka. Međutim, mi se sigurno nećemo predati.

Poslao je apel tribinama. Vrlo dobro zna koliko će biti potrebna pomoć s tribina.

- Nadam se da će se stadion napuniti, da će nas navijači bodriti, gurati prema velikom dostignuću. Uz njihovu podršku možemo i više nego što objektivno vrijedimo. Nadam se bodu, možda i pobjedi. Što dragi Bog da.

Obrana Modrih sigurno će biti na velikim iskušenjima. Međutim, ta linija momčadi izgleda jako dobro. Uz Vidu, sjajno igra još jedan Dinamov reprezentativac, Josip Šimunić, tu je iskusni Portugalac Tonel, mladi Pivarić je sve. Kelava je standardna vrijednost. Je li upravo obrana ključ eventualnog modrog uspjeha.

- Obrana igra dobro, to definitivno stoji. Jako mi je drago zbog Šimunića. Njegova kvaliteta nikad nije bila upitna. Nije igrao na Europskom prvenstvu, nije ga bilo protiv Švicarske. A sad je svima začepio usta! Pokazao je kakav je igrač. Tonel pak igra standardno dobro, i moj prijatelj Kelava je uvijek u odličnoj formi. Obrana je stvarno dobra, ali...

Ali?

- Ne igra se obrana samo od nas četvorice plus vratar. Obrana se igra počevši od napadača. Baš se tako moramo postaviti. Cijela momčad mora igrati obranu, a onda probati iznenaditi Porto kontrama i polukontrama.

Smatra da bi bilo kakva druga taktika bila čisti put u poraz.

- Mislim da bi se bilo suludo otvoriti. Porto je preiskusna momčad, to bi oni itekako znali iskoristiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 03:43