IZOSTALA EUFORIJA

Niti LP ne može napuniti Maksimir: Na Portu će biti između 15 i 20 tisuća navijača

Dinamo nije magnet, nekima je ulaznica preskupa, neki se boje kiše, neki su nezadovoljni, nekima Porto nije "nešto". U svakom slučaju, stadion će biti poluprazan
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. rujan 2012. 10:51

Dan kao i svaki drugi, ni po čemu se nije činilo da će u Maksimiru danas oživjeti Ligu prvaka. Jedino su Uefini izaslanici koračali Maksimirom, lijepili reklame s oznakom Lige prvaka.

Dinamov je stadion obojen bojama elitnog nogometnog natjecanja, dijele se letci u kojima piše, crno na bijelo, da su Modri rame uz rame s Barcelonom, Realom, Chelseajem... Barem sad, prije prvog kola, svi su jednaki, s istim brojem bodova i gol-razlikom.

Liga prvaka uvijek budi poseban osjećaj, ali euforija je izostala. Na to smo, uostalom, i naviknuli. Dinamo nije magnet, nekima je ulaznica preskupa, neki se boje kiše, neki baklji, neki su nezadovoljni, nekima Porto nije "nešto". Lani je ovdje gostovao Real, sad Porto, i publika se malo razmazila. Prodano je do ponedjeljka u podne oko 12 tisuća paketa za Ligu prvaka, bit će, vjerojatno, više gledatelja, danas uoči utakmice prodavat će se i pojedinačne ulaznice, očekivanja su između 15 i 20 tisuća gledatelja, možda i 25 tisuća. Oni koji su očekivali da će narod pohrliti na stadion, prevarili su se, niti Liga prvaka ne može danas napuniti stadion. Ipak, nije to ekskluziva ovog Dinama, 1998. protiv Porta bilo je samo 10 tisuća ljudi, padala je kiša, Dinamo je bio daleko od prolaska u drugi krug, pa je i to možda odagnalo ljude da dođu na stadion. Zato se više ljudi očekuje na utakmicama s PSG-om i kijevskim Dynamom, uspije li Dinamo večeras doći do ikakve senzacije, do nekog povoljnog rezultata.

- Želimo podršku s tribina, treba nam pomoć navijača - poručuju Dinamovi igrači i trener, svi u Maksimiru žele pune tribine.

Kako su jučer stajale stvari, ne bismo se kladili da će im se želja ostvariti, premda se s Dinamom nikad ne zna. Nije samo momčad na ispitu, na ispitu je i publika, Dinamo je u Ligi prvaka zaslužio imati puni stadion.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 05:37