TAKTIČKO NADMUDRIVANJE

Poklepović uoči Zadra: 'Cijenim Štimca, ali ne vidim kako bi me mogao iznenaditi'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 28. veljača 2015. 12:44

Rasprava i izjave preko naših novinskih stupaca u trokutu Goran Vučević, Igor Tudor, Boris Peyrek nisu dobro legli treneru Hajduka Stanku Poklepoviću Špaci od kojega smo i sami dobili "špacke", kao da smo sami potpirivali vatru što je nastala ostavkom Tudora, nakon toga i odlaskom Peyreka, te potom očitovanjem sportskog direktora Vučevića u kojem je bilo iskrenosti i hrapavih riječi.

- Nije u redu s hajdučkog stajališta da se na taj način prebijaju stvari preko koljena. Ne ulazim u vašu profesiju, ali možda ste i vi mogli štogod ublažiti umjesto da raspirujete. Takve priče nisu dobrodošle i Hajduk ne bi trebao stvarati podozrivo gledanje – rekao nam je trener Poklepović.

Rijetkost je imati privilegiju popričati s trenerom izvan pressice, može li se očinski postaviti kao vrhovni Hajdukov autoritet sa svojim iskustvom i godinama, te arbitrirati u tim polemikama? Poklepović je rekao:

- Tudoru i Peyreku sam zamjerio što su otišli sami, nitko ih nije potjerao, oni su klubu dali otkaz i meni je žao zbog takvog ponašanja. Sami su otišli, a smatram da to nije odgovorno prema Hajduku kao instituciji, to me žalosti. Govorim generalno, to je moja zamjerka koju sam već govorio i uvijek ću ponoviti... Oni su dali ostavku Hajduku!

Vučević smatra da je povratak Jozinovića korak nazad i to je javno rekao, dodali smo:

- To je također izjava bez koje je javnost mogla... Jozinović je meni potreban, a ne da igraju debitanti, baš kao što su mi potrebni i Mezga i Milevski i svi ti naslovi u stilu kako Mezgu i Milevskog sad ne bismo uzeli i da je Jozinović korak natrag zapravo nam ne pomažu, nego remete ozračje. A volio bih pročitati nešto konstruktivno u smislu sutrašnje utakmice protiv Zadra u kojoj trebamo sva tri boda.

Hoće li potvrditi sastav kojega kuvertiramo, 4 – 2 – 3 – 1: Kalinić – Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović – Caktaš, Mezga – Sušić, Milevski, Gotal – Maglica.

- Vidim da tu nema tajni, sastave ste objavili u novinama - kazao je Špaco na današnjoj pressici, uoči utakmice sa Zadrom sutra na Poljudu u 17 sati.

- Vrlo je zanimljiva utakmica jer su na klupi obe momčadi hajdukovci, a Hajduk traži pobjedu i popravak stanja na ljestvici. Zadovoljan sam kako smo radili prošli tjedan, obavili smo sve pretpostavke na treningu kako će se odvijati utakmica, s druge strane su treneri koje poznajem jako dobro, ali mislim da ćemo spriješiti sve njhove namjere.

Očekujete li da Zadar bude sasvim zatvoren?

- Oni će igrati kao i protiv Dinama, a mi ćemo igrati normalno i prema naprijed i prema natrad, normalnu utakmicu. Teško Igor Štimac može staviti zamke da me iznenadi znamo njihov raspored makar mi je teško pojedinačno govoriti o njima. Zadovoljan sam kako je moja momčad reagirala na treningu,

- Imamo sitne probleme , Caktaš je nazebao i Vuković nije na sto posto. Volio bi da nam publika pokloni civilizirano bodrenje, oni su nam neophodno potrebni pa da se onda svi razveselimo sa sva tri boda - zaključi je Špaco.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 12:37