Duje Klaric / CROPIX / CROPIX
NEMA BRIGE NA POLJUDU

Poklepović: Nova Hajdukova momčad je 'mliječna', ali može biti i goropadna

'Hajduk je i protiv Lokomotive pokazao nekoliko dobrih stvari, momci su pokazali veliku želju, na terenu su izgledali kompaktno, taktički su bili dobro složeni i vođeni'
Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 21. kolovoz 2012. 20:31

Prvi poraz u prvenstvu nije kod hajdukovaca prouzročio bilo kakvu dramu. Splićani protiv Lokomotive nisu ponovili izdanje iz nekoliko prethodnih utakmica, ali im se ne može osporiti trud i zalaganje. Bila je to večer u kojoj su Bijeli teško dolazili do pravih rješenja u napadu, unatoč većem posjedu lopte u odnosu na Zagrepčane.

- Mislim da je utakmica bila dobra, čak i dosta dobra s obzirom na nogomet kakav se prikazuje u domaćoj ligi. Jasno da mi je žao što je Hajduk izgubio, po nekim dijelovima igre to nije zaslužio i možda bi neodlučen rezultat bio realniji. Uostalom, drugi je gol postignut iz zaleđa, to u analizi utakmice ne smijemo preskočiti i to je ono što mi kao nogometnom djelatniku smeta - smatra Stanko Poklepović.

Iskusni stručnjak, nogometnim rječnikom rečeno, smiruje loptu, drži kako poraz u Maksimiru ne treba uzimati kao nešto dramatično.

- Nekakve velike kritike su sasvim nepotrebne, u ovom ih trenutku treba izbjeći. Hajduk je u ovoj utakmici pokazao nekoliko dobrih stvari, momci su pokazali želju za pozitivnim rezultatom, na terenu su izgledali kompaktno, taktički su bili dobro složeni i vođeni. Nije im išlo, ali najvažnije je da je igra imala svoju kompoziciju i da taj kontinuitet treba održavati - dodaje Špaco.

Poklepović je uvjeren kako su i navijači svjesni da mora doći do poraza i da će i dalje na najbolji način podržavati Krstičevićevu momčad.

- Čini mi se da su navijači prihvatili da je ova momčad mlada, kako volim reći "mliječna", ali isto tako da zna i može biti goropadna. To su shvatili i sami igrači nakon nekih utakmica koje su odlično odigrali, poput one u Milanu ili kod kuće protiv Zagreba. Treba im vjerovati i pustiti ih da rade bez potresa ili nečeg sličnog - ponovio je Špaco.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 04:08