PUTOVANJE NA ČIZMU

Odlazak dragulja s Poljuda: Ante Vukušić za 3.8 milijuna eura potpisao za Pescaru!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. kolovoz 2012. 21:22

Ante Vukušić, napadač Hajduka, karijeru nastavlja u Pescari! Momčadi s talijanskog juga koja je prošle sezone izborila prvu ligu. Eto, nakon dužeg vremena hrvatski nogometaš ide u Serie A. Što je dobro i što je, realno, iznenađenje. Talijani su, naime, iako su imali odlična iskustva s hrvatskim nogometašima, posljednjih godina u širokom luku zaobilazili HNL. Zasigurno i zato što smiju imati samo jednog igrača izvan Europske unije.

Hajduk će za Vukušića dobiti 3.800.000 eura.

Ova se brojka naoko ne čini osobito značajnom. Ona i jest beznačajna, ako se, na primjer, ima na umu Hazardov transfer iz Lillea u Chelsea koji je bio težak 40 milijuna eura. No Hazard je drukčija klasa od Vukušića.

Transfer koji je zabilježio Ante Vukušić realno je odličan. Vukušić nije u kategoriji hrvatskih igrača koji su bili na Euru 2012. On nije reprezentativna marka. On se prodao isključivo igrama u bijelome dresu. Vukušić je zanimljivu cijenu postigao nastupima u Hajdukovim europskim dvobojima, osobito u ogledu s Interom na San Siru.

Vukušićev transfer u Pescaru spas je za Hajduk. On, dakako, neće riješiti ponovo nagomilane financijske neprilike splitskoga kluba. Ali, taj transfer svakako ima učinak “Bronhija”. Bijeli sada malo lakše dišu. Među inime, Splićani se sada mogu riješiti suspenzije i bez pravničkih akrobacija.

Ravno iz Hajduka, bez reprezentacije kao odskočne daske, u Serie A. To je lijepa spoznaja za sve koji žive od produkcije mladih nogometaša. Pescara je zanimljivo Vukušićevo odredište. Koje će pokazati i najbitnije - je li Vukušić potencijal za hrvatsku reprezentaciju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 06:44