POTPISUJE CARRASCO

Pojačanje za Ligu prvaka: U Maksimir stiže najveći glumac u povijesti nogometa!

Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 29. kolovoz 2012. 01:36

Dinamo se opasno sprema za nastavak europske sezone. Novi igrač Dinama sutra će postati 21-godišnji Bryan Carrasco. Čileanski reprezentativac (tri nastupa, jedan pogodak) u Maksimir stiže iz na jednogodišnju posudbu iz Audax Italiana, no čelnici Dinama imat će po isteku posudbe pravo na otkup ugovora. Bryan Carrasco (rođen 31. siječnja 1991.) jedan je u nizu mladih čileanskih snaga, a u Dinamu će popuniti poziciju na desnome krilu (i desnom boku).

Čileanski mediji (elgraficochile.cl) navode kako je transfer Carrasca u Dinamo gotova stvar, a mladi se igrač već i oprostio s bivšim suigračima.

- Čestitam mu! Bryan Carrasco je strašan igrač i nadam se kako će u Hrvatskoj započeti svoju uspješnu karijeru u Europi - napisao je na svojoj Twitter stranici Lucas Dominguez, branič Audax Italiana i čileanske reprezentacije.

Ernesto Corona, predsjednik Audax Italiana, proteklih je dana boravio u Zagrebu gdje je s čelnicima Dinama finalizirao uvjete jednogodišnje posudbe. Bryan Carrasco definitivno nije mačak u vreći. Njegovo ime u Googleu se veže uz velikane europskog nogometa poput Barcelone, Real Madrida, Udinesea ili Tottenhama. Početkom siječnja Bryan Carrasco je iz Audax Italiana posuđen Udineseu, no taj je transfer ubrzo propao. Razlog? Predstavnici Udinesea bili su uvjereni kako Čileanac posjeduje i španjolsku putovnicu, te kako će se u Serie A registrirati kao igrač unutar Europske unije. No, kako je Carrasco ipak nema nije mogao postati član talijanskog giganta. Iako su ga, zanimljivo, već i na službenim stranicama Udinesea predstavili kao novo pojačanje za prošlu sezonu.

- Bryan Carrasco je vrhunski potencijal, gotovo prava kopija Mauricija Isle. Oduševljen sam njegovim dolaskom - kazao je u siječnju 2012. godine trener Udinesea Francesco Guidolin, koji je tada vjerovao kako je već pronašao zamjenu za Islu, koji je ovoga ljeta prešao u Juventus.

No, mlađahni Čileanac već iza sebe ima crnu mrlju u karijeri. Bryan Carrasco već je poznat kao “najveći glumac u povijesti nogometa”. Novinska agencija Associated Press proglasila ga je za “najvećeg nogometnog simulatora u 2011. godini”. U dvoboju mladih U-20 reprezentacija Čilea i Ekvadora, Carrasco je doslovce zgrabio suparničkog napadača za ruku te se s njome udario po glavi. Taj je potez nesretnog Čileanca na YouTubeu postao jedan od najgledanijih nogometnih događaja...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 02:16