Rijeka, 100613.U prostorijama Press centra na stadionu kantrida predstavljeni su novi igraci nogometnog kluba Rijeka. Na fotografiji: Damir Zlomislic, Mateo Bertosa, Mate Males, sportski direktor Srecko Juricic, Ivan Boras, Nikola Pokrivac i Ivan Tomecak.Foto: Tea Cimas / Cropix
 Tea Cimas / CROPIX
MAMIĆU, HVALA!

Otpisani Modri igraju nogomet života: Sedam igrača na Kantridu došlo besplatno

Kako god, vjerojatno ni Mamić očekivao ovakvu igračku renesansu svojih bivših vedeta. Uvijek kaže da je za Dinamo bitna jaka domaća liga, ali Rijeka opasno prijeti
Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 17. rujan 2013. 14:31

Riječka javnost i nije baš blagonaklono reagirala kada su u “božićno povoljnom” paketu u Rijeku stigli Boras, Tomečak, Maleš i Pokrivač. Potpis Alispahića zimus bio je “uredan”, jedna lasta ne čini proljeće. Ali kada su još stigli Krstanović i Kramarić, počele su “štorije o filijali”, o tajnom paktu i iznenađujuće velikom prijateljstvu na relaciji Mišković - Mamić. A danas? Rijeka s Dinamovim “otpadcima” napada - Dinamo. Je li Zdravko Mamić pogriješio što ih je baš u tolikom broju prepustio novim rivalima?

- Dinamovci? Ja takve u svlačionici nemam, uopće me ne zanima otkud su stigli koji igrači, sada igraju za Rijeku i s njima sam zadovoljan - kaže riječki trener u svom stilu.

Dobro, stavimo tu riječ u navodnike, što “dinamovci” znače ovoj Rijeci?

- Ne želim pričati u takvom kontekstu, ali mogu reći da smo dosta pogodili u njihovu odabiru, pogotovo u karakternom smislu. Mislim da smo im na Kantridi vratili vjeru u nogomet, ali to su zaslužili sa svojim odnosom prema radu, na svakom treningu se dokazuju. Vidi se da su to pravi dečki, stvaramo jednu sjajnu grupu igrača. Ne moraju se oni družiti izvan terena, živjeti skupa, ali na terenu... S njima sam jako zadovoljan!

Prava priča bi bila kada biste napali Dinamo, praktički, s njegovim igračima?

- Vjerujte, to je zadnja stvar koja me brine. Uopće ne razmišljam o tome, sa 19 bodova smo zadovoljni. Momčad ima strahovit potencijal, sad detalji odlučuju.

Mislite li da bi Mamić pustio sve ove igrače da je znao da će ovako proigrati?

- Nemam pojma, to morate njih pitati.

Kako god, vjerojatno ni Mamić očekivao ovakvu igračku renesansu svojih bivših vedeta. Uvijek kaže da je za Dinamo bitna jaka domaća liga, ali Rijeka opasno prijeti. Trebali bi mu na Kantridi ispisati zahvalnicu!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 04:03