Damir Krajač/CROPIX
OPTIMIZAM NA KANTRIDI

Kek bez pola momčad uvjeren: 'Bod?! Moja Rijeka i u Guimaraesu ide po pobjedu!'

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 19. rujan 2013. 10:16

Matjaž Kek je skoro u Rijeci ostavio više igrača nego što ih je poveo u Portugal. No, sva mu se priča vrti oko tri riječi. Hrabrost, disciplina i - pobjeda.

- Danas je novi nastavak naše jako lijepe ovogodišnje europske priče na zaista vrućem gostovanju i kod silno kvalitetnog protivnika. Ali...! Prolaskom Stuttgarta dobili smo jednu novu europsku dimenziju pa se shodno tome moramo postaviti i na toj novoj razini odigrati. Svaki bod u skupini Europske lige sigurno vrijedi, a ja sam uvjeren da mi u Guimaraesu možemo do rezultatskog uspjeha. S kojim sastavom... To ću znati tek danas - veli Kek.

Izvjesna je momčad s trojicom veznjaka. Sigurnima Malešom i Pokrivačem te Močinićem kao favoritom u odnosu na Alispahića. Treninzi sugeriraju da bi Kek Vitoriji prostor mogao pokušati skratiti s Benkom kao jedinom špicom te dvojicom iz terceta Kramarić - Mujanović - Kvržić postavljenima široko, u funkciji i pomaganja bočnim braničima i podrške jedinom klasičnom napadaču Benku. No, Mariborčanin i na treninzima rotira, isprobava, traži idealnih 11 tako da su moguće i promjene u posljednji tren.

O Portugalcima priča s puno respekta, svjestan je nagomilanog umora i ozljeda koje mu nagrizaju momčad, ali će na pitanje “Razmišljate li o bodu kao zadovoljavajućem rezultatu?” skočiti k’o da ste ga žestoko uvrijedili:

- Molim? Bod?! A kada mi to nismo išli na pobjedu i kada sam ja to prije utakmice rekao da idemo na bod? Vidjet ćemo što će biti, ali moja Rijeka i u Guimaraesu istrčava - da bi pobijedila! Naravno, moramo biti disciplinirani i hrabri jer ovaj je suparnik strahovito nezgodan na svojem terenu. Pokušat će navaliti na nas žestoko od prve minute, a na nama je da im na pravi način odgovorimo, da im pokažemo kako Rijeka nije momčad koja će se uvući u svoj šesnaesterac. Ne postoji niti jedan razlog na ovome svijetu da ne budemo hrabri i da ne tražimo novi uspjeh.

Anas Sharbini nije ni doputovao u Portugal, Marko Lešković trenira na nekih 70%. Puni ste problema s izostancima.

- Uopće o tome ne želim govoriti. Moj je posao da razmišljam o ovima koji mogu igrati i s kojima večeras idem u jako tešku utakmicu... Po jako slatke bodove!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 06:50