HNL REVOLUCIJA

Mišković: Ili ćemo sagraditi pravi kavez ili gostujući navijači više neće u Rijeku!

Ako su neredi doista neizbježni, drugi put nećemo pustiti simpatizere gostujućeg sastava, pa neka drugi klubovi ne puštaju ni naše - rekao je predsjednik Rijeke
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 30. rujan 2013. 10:51

Na početku intervjua za SN predsjednik Udruge prvoligaša Damir Mišković nije se preksinoć mogao otarasiti ružnog dojma s derbija Rijeka - Hajduk:

- Što vrijedi fantastična atmosfera iz prvog i 15 minuta iz drugog poluvremena kad se potom praktički i nije igralo jer su igrači spontano pratili stanje na tribinama! Nije bitno tko je poveo a tko izjednačio, tko je bio bolji; boli istina da je hrvatski nogomet opet izgubio. Sva sreća da su nogometaši obje momčadi bili fer, suci također. Čak pretjerani problem nisu ni baklje (jesu, jer ih je bilo previše). Užasno je što su itekako mogli stradati ljudi iz tzv. obiteljskog sektora.

Da, žene i djeca s prostora koji je od Hajdukovih navijača bio odvojen očito premalom tampon-zonom. Mišković naglašava:

- Te obitelji nemaju veze ni s kakvim "ultrasima". Ipak su bile neshvatljive žrtve, mete napada pirotehničkim arsenalom te polomljenim sjedalicama. Strašno!

Sugovornik je dakako i predsjednik Rijeke pa gleda unaprijed:

- Ako su neredi doista neizbježni, drugi put nećemo pustiti simpatizere gostujućeg sastava, pa neka drugi klubovi ne puštaju ni naše. Ili ćemo sektor na kojem ti simpatizeri borave ograditi sa svih strana, i odozgo, tako da budu u svojevrsnom kavezu. To je očito jedini način za sprečavanje kobnih posljedica...

Veli da se scenarij poput subotnjega ne smije ponoviti:

- Mi to sebi ne možemo dopustiti. Blago je ustvrditi da je bilo sramotno! Da se u tom stilu nastavi, nacionalna liga bi prestala i nestala, ostala bi samo varijanta da nastupamo po selima.

Loše je i što su sve izravno promatrali te bilježili inspektori UEFA-e, tradicionalno strogi prema hrvatskim predstavnicima, s naznakom da je Rijeka ionako jedva dobila licencu za ino-susrete na Kantridi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 01:26