SVE CRNO NA BIJELO

OSIGURALI SE UNAPRIJED Dinamo Hajduku poslao upute za navijače koji idu na derbi

'Naš sustav prodaje ulaznica je koncipiran tako da spriječi kupnju ulaznica osobama kojima je izrečena mjera zabrane odlaska na pojedina sportska natjecanja'
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 11. svibanj 2015. 23:37

Uoči utakmice 34. kola MAXtv Prve lige između Dinama i Hajduka na stadionu Maksimir u subotu 16. svibnja 2015. s početkom u 17 sati, na adresu HNK Hajduk stigla je obavijest iz GNK Dinamo.

Obavijest se tiče organizacijskog protokola u vezi s navedenom utakmicom, a objavljujemo je u cijelosti smatrajući da bi mogla biti korisna za sve navijače Hajduka koji planiraju ići na utakmicu u Zagreb, piše Slobodna Dalmacija.

U obavijesti iz GNK Dinamo, koju potpisuje glavni direktor Tomislav Svetina, stoji:

"GNK Dinamo ima, u skladu sa Zakonom o spriječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Pravilnikom o sigurnosti HNS-a personaliziranu prodaju ulaznica za svoje utakmice. To u naravi znači da se za svakog kupca vode detaljni zapisi o prodaji tj. ulaznice se prodaju uz predočenje važećeg osobnog dokumenta. To se odnosi na kupnju ulaznica za sve tribine stadiona Maksimir. Za vaše navijače osigurali smo posebna prodajna mjesta koja će biti otvorena na sam dan utakmice na južnom ulazu u stadion, u vremenu od 14.00 do 17.45 sati. Naglašavamo da postoji mogućnost kupnje ulaznica u pretprodaji od 12. svibnja 2015. godine putem interneta čime želimo u bitnome olakšati kupnju navijačima Hajduka iz svih krajeva Hrvatske.

Naš sustav prodaje ulaznica je koncipiran tako da spriječi kupnju ulaznica osobama kojima je izrečena mjera zabrane odlaska na pojedina sportska natjecanja ili koji ne ispunjavaju uvjete sadržane u članku 32. stavak 7. Zakona o spriječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Ulazi u stadion otvaraju se u 15.30 sati. Naša redarska služba će sukladno zakonskim ovlastima, na tzv. predulazima utvrđivati istovjetnosti osobnog dokumenta sa podacima o nositelju ulaznice. Na tribine neće moći ući nitko tko neće imati važeći dokument ili kojem će na predočenoj ulaznici biti upisani podaci različiti od pokazanog dokumenta. Isto tako, redarska služba će poduzimati mjere kojima će se osigurati da gledatelji ulaze na pravilnom dijelu stadiona, ne unose u stadion nikakve predmete i/ili supstance koji bi se mogli koristiti u djelima s elementima nasilja, alkohol, drogu, pirotehnička sredstva, transparente s obilježjima bilo kojeg oblika nesnošljivosti, diskriminacije, uvreda i poticanja na mržnju te općenito poduzeti sve mjere usmjerene prema suzbijanju kršenja članka 4. Zakona o spriječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

GNK Dinamo je osigurao tzv. sterilnu zonu na Borongaju za vaše navijače, u neposrednoj blizini ulaza na južnu tribinu stadiona Maksimir, a policija će izvršiti sigurni prihvat i njihovu prepratu u sterilnu zonu i na stadion."

Na kraju obavijesti koju je GNK Dinamo poslao na adresu HNK Hajduk izražava se nada da će derbi proteći u sportskom duhu, uz međusobno uvažavanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 19:03