DERBI NA MAKSIMIRU

VUKAS: 'Činjenica da se igra s Dinamom dovoljna je da svi budemo ‘napaljeni’

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 15. svibanj 2015. 16:40

Hari Vukas, smiren, opušten, bez i najmanjeg znaka nekog naboja uoči derbija s Dinamom naglasio je:

- Za takve utakmice nas iz Hajduka uopće ne treba posebno motivirati. Već sama činjenica da se igra s Dinamom dovoljna je da svi budu ‘napaljeni’. Ja sam optimist, drugog raspoloženja ne mogu i ne smijem biti. To je nama svaki put utakmica dokazivanja. Želja mi je da dobro odigramo, a za nas je pozitivan svaki rezultat osim poraza.

Vukas će protiv Dinama izvesti sastav s nominalno s jednim napadačem i to Sandrom Gotalom, ali će u veznom redu biti odreda igrači ofenzivnog karaktera. Poznato je da je Artem Milevski ozlijeđen, za njega je sezona zaključena, ali u posljednji čas zbog zdravstvenih tegoba pošteđen je i Elvir Maloku, premda se čini da je u pitanju takozvani bijeg u ozljedu da taj talentirani mladić ne bi čekao na klupi svoju priliku i dobio je - po običaju - zadnjih desetak minuta.

- Baš sam zadovoljan načinom rada, intenzitetom na treningu, općim raspoloženjem u momčadi i činjenicom da osim Milevskog i eto Malokua nema ozlijeđenih.

Kako je u četvrtak promoviran promotivni spot “Živimo Hajduk”, Vukas je najavio da će se gledati/slušati u autobusu za Zagreb, jer “izaziva prave emocije”. Trener Hajduka je siguran da će pripadnici Torcide, navodno njih tisuću, stvoriti u Maksimiru ambijent Poljuda i nadglasati navijače Dinama.

- Što se tiče Dinama, oni imaju dobro posložen sastav, raspolažu s igračima koji imaju takvu kvalitetu da su sposobni sami riješiti utakmicu. Ne mislim da će trener Dinama u derbi poslati neki kalkulantski sastav, to jest da će štedjeti neke igrače za finalni susret sa Splitom u Kupu, jer imaju širinu kadra.

U Splitu se navijači Hajduka posebno “pale” na činjenicu da bi Dinamo mogao zaključiti prvenstvo bez poraza i tako izjednačiti rekord Hajduka iz 1950., dapače nadmašiti ga s obzirom na to da je i prije 65 godina Prva liga imala deset klubova, ali tada se igralo 18 kola prvenstva po dvostrukom sustavu, dok je danas 36 kola po četverostrukom.

- Ma nije me briga za taj rekord, ne opterećujem se s njime, važno je da utakmicu protiv Dinama završimo neporaženi.

Vukasa veseli provala mladih igrača na veliku scenu, kao što su Pjaca i Ćorić, odnosno Vlašić i Balić, ali bez obzira na njihovu iznimnu talentiranost “tek treba vidjeti koliko su ti mladići jaki u glavi, to jest da su svjesni kako su za sada ipak samo nadareni, ali ne i dokazani igrači”.

Inače, Nadzorni odbor Hajduka je još jednom obznanio kako “dragulji nisu na prodaju”, što je objektivna besmislica, jer onog trenutka kad se pojave kupci s dubokom kesom Vlašić ili Balić će otići, jednako kao što je prodan Mario Pašalić, koji je moguće bolji igrač od te dvojice. Inače, sad je već objavljeno da se u novom mandatu za sastav Nadzornog odbora neće kandidirati Vjeko Hrabar i Nikola Koceić-Bilan, dok se drugi premišljaju. No, vodećem tandemu uprave Marinu Brbiću i Goranu Vučeviću dana je podrška na planovima za novu sezonu, pa je predsjednica “nadzora” Branka Ramljak opet ispalila:

- Podignimo letvicu ambicija, pokušajmo ući u Europsku ligu.

Slični je rekla i lani pa se ugrizla za jezik i korigirala, jer “optimizam nije zabranjen”.

Sastav Hajduka: Kalinić - Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović - Sušić, Caktaš, Mezga - Balić, Vlašić - Gotal.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 23:21